Background Items Added – Other Developers items running in background – macOS

macOS Ventura ca si versiunile precedente pune accent mare pe fiabilitate si confidentialitatea utilizatorilor. Notificarile cu privire la tertele aplicatii care ruleaza in background, interactiuni ale camerei web, microfonului si localizarii sunt ceva obisnuite pentru utilizatorii de Mac.
Background Items Added este o notificare pe care o utilizatorul o primeste de obicei dupa update sau upgrade de macOS.

Prin aceasta notificare utilizatorul este atentionat ca terte aplicatii au servicii care ruleaza in background din momentul pornirii sistemului de operare. Poate fi considerata si o notificare de securitate, pentru ca unele aplicatii care apartin altor dezvoltatori de software pot sustrage date cu caracter confidential.

Background Items Added Notification

Ce sunt elementele “Other Developers” care ruleaza in background – Background Items Added

Daca vedeti aceasta notificare pe Mac, Background Items Added, este bine sa nu o ignorati si sa faceti o scurta verificare.
Sunt elemente ale aplicatiilor instalate pe Mac, care ruleaza chiar si atunci cand aplicatiile nu sunt deschise.

Sunt doua motive principale pentru care aplicatiile au aceste elemente (procese). Sincronizare si update.
Aplicatii precum Google Chrome foloseste procese de fundal pentru a verifica daca exista noi actualizari de software si pentru a sincroniza datele personale de pe alte device-uri, daca aveti autentificat contul Google in browser.
Adobe Creative Cloud foloseste o serie de procese care ruleaza in background chiar daca nu aveti deschisa nicio aplicatie Adobe. Photoshop, Illustrator, Premiere Pro, etc. Majoritatea elementelor Creative Cloud sunt pentru sincronizare in cloud si comunicarea intre aplicatiile Adobe. Cum ar fi procesul AdobeIPCBroker (Adobe Inter-Process Communication Broker) care ruleaza aproape permanent pe macOS.

Cum puteti administra elementele care ruleaza in fundal

Deschideti System Settings pe macOS, apoi mergeti la General” → “Login Items.

Login Items - System Settings
Login Items – System Settings

In “Login Items” avem aplicatiile care au elemente ce ruleaza in fundal. Sub numele aplicatiei apare numarul de elemente.

Allow in the Background
Allow in the Background Items

De aici putem activa sau dezactiva rularea in fundal a elementelor aplicatiilor. In cazul meu am activata rularea in fundal pentru Panic Inc. Aplicatiile Nova si Transmit au nevoie sa comunice cu serverul de sincronizare al companiei si sa comunice intre ele.

How to » iHowTo » iHowTo - macOS » Background Items Added – Other Developers items running in background – macOS

Pasionat de tehnologie, imi place sa testez si sa scriu tutoriale despre sistemele de operare macOS, Linux, Windows, despre WordPress, WooCommerce si configurare servere web LEMP (Linux, NGINX, MySQL si PHP). Scriu pe StealthSettings.com din 2006, iar cativa ani mai tarziu am inceput sa scriu pe iHowTo.Tips tutoriale si noutati despre device-uri din ecosistemul Apple: iPhone, iPad, Apple Watch, HomePod, iMac, MacBook, AirPods si accesorii.

Leave a Comment