Apple a lansat, astazi, o noua actualizare de securitate pentru OS X

La numai 10 zile dupa ce publica pe App Store a doua actualizare de securitate pentru OS X din anul 2015, compania Apple a lansat o noua actualizare, care este extrem de importanta pentru toti utilizatorii. Actualizarea de securitate 2015-003 consolideaza securitatea sistemelor cu OS X 10.10.2 prin inlaturarea unor erori din Portcheiul iCloud si a unei alteia care putea permite aplicatiilor virusate sa execute cod arbitrar pe computere. In conditiile in care aceste erori puteau determina furtul de date personale de pe computere, corecturile sunt foarte importante pentru utilizatori si se datoreaza cercetatorilor din domeniul securitatii de la NowSecure si Google Project Zero.

Deloc spectaculos, compania Apple recomanda tuturor utilizatorilor de Mac sa efectueze cea mai recenta actualizare de securitate pe propriile computere. Inainte de descarcarea aceastei actualizari, trebuie sa stiti ca ea este destinata numai pentru Mac-urile cu OS X Yosemite 10.10.2 si ca este disponibila in doua versiuni – una pentru Mac-urile lansate la inceputul acestui an si alta pentru toate celelalte.

Actualizarea de securitate 2015-003 poate fi efectuata de toata lumea accesand App Store>Updates si dand click pe butonul Update din dreptul ei sau accesand link-urile catre paginile web ale Apple de unde le puteti descarca, in functie de Mac-ul pe care il detineti.

Actualizarea de securitate 2015-002 publicata de catre Apple la inceputul acestei luni includea corecturi care eliminau vulnerabilitatea “FREAK” ce lasa multe dintre Mac-uri vulnerabile in fata unor atacuri cibernetice.

How to » Downloads » Apple a lansat, astazi, o noua actualizare de securitate pentru OS X

Leave a Comment