GTX Titan X, o noua placa video anuntata de NVIDIA

Recent, NVIDIA a confirmat atat dotarile tehnice complete ale noii placi video GTX Titan X, cat si pretul de vanzare. Noul GPU dispune de 3.072 de nuclee CUDA, 8 miliarde de tranzistori si de o latime de banda de 7 teraflopi. De asemenea, exista alti 0,2 teraflopi pentru calculele care au nevoie de precizie crescuta. NVIDIA a comparat noua sa placa video cu un procesor Intel Xenon cu 16 nuclee, dezvaluind ca o analiza a unei retele neurala pe care acesta o finalizeaza in 43 de zile, Titan X o poate termina in doar o zi si jumatate, utilizand instructiuni GPGPU. Costul este de 999 de dolari in Statele Unite, subtituid astfel predecesorul Titan Black, care a intrat pe piata la un pret similar.

Alaturi de noua sa consola cu Android TV, NVIDIA a dezvaluit si o noua placa grafica de top: Titan X. Este vorba despre cel de-al patrulea membru al gamei Titan, care ofera solutii video pentru impatimiti, care se intampla sa fie si cel mai puternic produs de acest gen de pana in mometul de fata. Din pacate, nu avem prea multe detalii despre capabilitatile acestei placi. NVIDIA pastreaza prezentarea detaliata a lui Titan X pentru mai tarziu, dar avem la dispozitie informatiile importante.

geforce-gtx-titan-x-4-640

Titan X este o solutie single-GPU care va fi in momentul lansarii sale cea mai puternica de pe piata. Aceasta performanta va fi atinsa gratie memoriei video de 12 GB si celor 8 miliarde de tranzistori care se vor gasi in interiorul sau. Titan X este construit tot pe arhitectura Maxwell GM200, dar integreaza un cip cu 30% mai mare decât GTX 970 si GTX 980.

Dezvaluirea a fost realizată in cadrul conferintei dezvoltatorului de jocuri si motoare grafice Epic Games, care in prezent lucreaza la un nou joc Unreal Tournament gratuit si la un titlu free-to-play numit Fortnite. Acestea sunt bazate pe Unreal Engine 4, iar NVIDIA pare sa fie in relatii foarte bune cu Epic, ceea ce sugereaza ca, in viitor, jocurile care vor utiliza acest motor grafic ar putea beneficia de pe urma folosirii placilor video din seriile GTX.

Jen-Hsun Huang, co-fondatorul NVIDIA, a dezvaluit că Titan X este un raspuns la cerintele dezvoltatorilor, care au nevoie de performanta din ce in ce mai ridicata. Unul dintre motivele pentru care este nevoie de cipuri grafice puternice este realitatea virtuala, pe care s-a pus foarte mult accent in ultimul timp. Pentru a oferi framerate-uri mari si pentru a pastra o calitate grafica ridicata, este nevoie de placi video cu o maxima rapiditate, care sa beneficieze de multa memorie.

How to » Games » GTX Titan X, o noua placa video anuntata de NVIDIA
Leave a Comment