8bit Doves, o aplicatie gratuita a App Store pentru iubitorii de jocuri

Momentul saptamanii mult asteptat de un numar semnificativ de utilizatori de iPhone si iPad a sosit, deoarece Apple a actualizat de dimineata pagina Recomandari a App Store si nu a uitat sa anunte si care este aplicatia saptamanii. Bineinteles ca aplicatia saptamanii este oferita gratuit de Apple, iar pentru urmatoarele sapte zile vom avea posibilitatea de a descarca un joc interesant. 8bit Doves este numele aplicatiei creata mai mult pentru nostalgicii dupa jocurile de altadata.

Interesantul joc al celor de la Nitrome ne introduce in atmosfera jocurilor pentru Gameboy, de la care imprumuta culorile, precum si grafica pixelata, specifica anilor ’90, amintind astfel de epoca jocurilor pe 8 biti. Mecanica jocului este si ea imprumutata de la jocul video lansat in urmă cu aproximativ 35 de ani, fiind extrem de simpla.

Actiunea din 8bit Doves se desfasoara in trei lumi cu titluri sugestive (“Vise placute”, “Somn adanc” si “Cosmar”), care aduc in centrul atentiei noastre porumbeii. Scopul este acela de a zbura cu porumbeii printr-un labirint in incercarea de a gasi iesirea si a trece nivelul. Pentru a realiza acest lucru, va trebui sa folosesti cele doua butoane gandite de catre dezvoltatori. De asemenea, pentru a acumula bonusuri in Game Center, utilizatorii vor putea sa adune cu ei si alti porumbei pe care ii gasesc in lumile in care calatoresc cu ei. Pe parcursul jocului veti intampina o serie de obstacole mai importante decat peretii statici, printre acestea numarandu-se zone in care porumbeii zboara mai rapid, zone in care peretii se misca si nu numai.

Jocul 8bit Doves este unul interesant, fiind considerat de catre dezvoltatori si utilizatorii care l-au mai testat, un “leac pentru nostalgicii” dupa Gameboy. Copiii anilor 2000 nu vor gasi acest joc atractiv mai ales pentru ca nu are o grafica ce utilizeaza milioane de culori, dar parintii lor probabil da, mai ales daca au folosit consolele video lansate in urma cu peste 30 de ani.

Jocul 8bit Doves este disponibil pe App Store sub forma unei aplicatii universale pentru iPhone si iPad, fiind compatibil doar cu acele dispozitive care ruleaza iOS 4.3 sau o versiune ulterioara a sistemului de operare. Dimensiunea jocului este de 37,1 MB. Ceea ce trebuie sa stiti este faptul ca aplicatia va fi valabila pana pe data de 20 martie.

How to » Games » 8bit Doves, o aplicatie gratuita a App Store pentru iubitorii de jocuri

Leave a Comment