Update de ultima ora: aplicatia Nokia Here Maps revine pe iOS

Populara aplicatie pentru navigare GPS, dezvoltata de Nokia, revine pe dispozitivele cu sistem de operare iOS, dupa o absenta de 15 luni, oferind posesorilor de tablete si telefoane Apple o alternativa pentru aplicatia Maps furnizata de Apple.

HERE Maps pentru iOS aduce majoritatea functiilor pentru navigare offline, disponibile si in versiunea pentru Android, lipsind insa cateva extra-uri, cum ar fi suportul venue maps. Fiind, in continuare, o aplicatie gratuita, Here Maps pentru iOS ofera sugestii referitoare la navigarea GPS de la bordul autoturismelor sau, folosind mijloacele de transport in comun, sugestii pentru locatii interesante de vizitat si harti GPS pentru mai mult de 100 de tari, toate disponibile pentru utilizare offline.

nokia-here-maps-ios

Aplicatia de navigatie Here Maps de la Nokia va reveni in curand si pe dispozitivele cu sistem de operare iOS. Aceasta este una dintre cele mai apreciate aplicatii de pe Windows Phone si va debuta si pe Android, gratie parteneriatului cu Samsung. Planul este ca serviciul Here Maps sa fie disponibil pe toate cele trei platforme mobile pana la sfarsitul anului 2015. Hartile Nokia au fost lansate mai intai pe iOS, dar acestea nu au avut succesul dorit. Din nefericire, aplicatia nu a cazut de acord cu sistemul de operare Apple, iar dupa lansarea lui iOS7, compania finlandeza s-a hotarat sa renunte integral la suport si sa retraga aplicatia din App Store. Motivul se pare ca a fost incompatibilitatea noi versiuni iOS cu aplicatia.

Sean Fernback, SVP Nokia, a recunoscut ca lansarea vechii variante de Here Maps de pe iOS a fost un esec, dar a tinut sa precize faptul ca, acum, accentul companiei cade exclusiv pe software, oferind echipei sale oportunitatea de a realiza un produs fiabil.

Ceea ce stim sigur este ca, in 2015, vom vedea celebrul serviciu Here Maps pe iOS si Android, alaturi de varianta de pe Windows Phone. Avand in vedere cota de piata minuscula pe care Windows Phone o are la nivel mondial, exclusivitatea acestui serviciu pe platforma Microsoft nu era una justificata, iar acum ca diviziile Nokia de software si hardware sunt entitati diferite, nu mai exista obligatii contractuale care sa impiedice portarea serviciilor.

Update de ultima ora: aplicatia Nokia Here Maps revine pe iOS

About the author

crys

Leave a Comment