[FIX] MacBook Pro 2015 with OS X El Capitan 10.11.4 is freezing

MacBook Pro 2015 with OS X El Capitan 10.11.4 is freezing” este problema majoritatea utilizatorilor de MacBook Pro 2015 ce ruleaza ultima versiune de El Capitan, 10.11.4.

Inainte sa lanseze un update de OS X pentru toata lumea, Apple testeaza noile capabilitati / noutati pe o serie de utilizatori inscrisi in programul Apple Beta Software Program. Despre cum putem inrola un MacBook, iPhone sau iPad in programul beta, am scris in trecut.
Apple Beta Software, este un program in care oricine doreste isi poate inrola iDevice-ul pentru a primi actualizarile de sistem in versiune Beta. Desigur, cu riscul ca aceste actualizari sa nu garanteze stabilitate si securitate a datelor. Tocmai pentru aceasta exista programul. Sa se testeze in conditii reale noile capabilitati.

La versiunea El Capitan 10.11.4, se pare ca a fost o problema destul de grava. In versiunile Beta, nu au fost raportate probleme majore, insa dupa lansarea update-ului final, foarte multi utilizatori au fost afectati de asa numitul “freezing“. Blocarea generala a sistemului de operare OS X sau blocarea unor aplicatii. Google Chrome, Adobe Photoshop, Final Cut sunt doar cateva din aplicatiile care raman blocate / inghetate. Nu poate fi mutat cursorul din mouse sau trackpad, nu rapunde nici o tasta la comenzi, nu se poate face nimic. Pur si simplu ingheata, iar singura optiune ramane ca utilizatorii sa tina apasat butonul “Power” pret de cateva secunde pana sistemul se inchide “la rece”.
Momentan Apple nu adat o solutie pentru rezolvarea acestei problemei. Se pare totusi ca este vorba de un conflict hardwaresoftware, pentru ca afectate de aceasta grava eroare nu sunt decat calculatoarele MacBook Pro 2015 cu El Capitan 10.11.4.

Cum Apple nu a dat inca o solutie in acest sens, singura varianta pentru posesorii de MacBook Pro 2015 ramane sa faca downgrade la OS X El Capitan 10.11.3.
Nu este tocmai placut, insa se elimina riscul blocarii sistemului si pierderea datelor in lucru. Dupa repornirea “la rece” a sistemului, fisierele care au fost in lucru in momentul blocarii sistemului nu raman salvate.

[FIX] MacBook Pro 2015 with OS X El Capitan 10.11.4 is freezing

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment