Cum putem sa dezlipim abtibildurile Intel Inside, Windows sau NVIDIA de pe carcasa laptop-ului

Abtibildurile de la Intel, AMD sau cele care ne spun ce sistem de operare are device-ul, sunt prezente pe aproape toate laptop-urile. Dell, HP, Acer, ASUS, Lenovo, Toshiba, etc brand. In cele mai multe cauzri ele sunt plasate pe bordul carcasei, in apropierea tastaturii, astfel ca de fiecare data cand utilizatorul deschide clapeta laptop-ului sa nu uite ce tip de procesor se gaseste sub carcasa, ce placa video are si ce sistem de operare ruleaza. Exceptie de la “stampila” cu abtibild o fac laptop-urile de la Apple. Pe MacBook, MacBook Pro si MacBook Air nu o sa vedeti niciun abtibild lipit pe carcasa.
Pe iHowTo.Tips este un articol care ne explica de ce acestea nu se regasesc pe device-urile Apple si de ce sunt prezente pe alte modele de laptop-uri.

Inestetice si expuse degradarii in timp (mai ales ca sunt limpite in zone usor de atins cand tastam), acestea sunt o pacoste cand incercam sa le indepartam de pe carcasa. In timpul procesului de desprindere pot aparea zgarieturi pe suprafata carcasei, iar daca intr-un final reusim sa indepartam abtibildul, ramanem cu un lipici greu de indepartat.
Indepartarea unui astfel de sticker se poate face in mai  multe moduri, in functie de materialul din care este confectionata carcasa laptop-ului. Inainte sa va apucati de treaba, va sfatuim sa faceti acest lucru doar daca abtibildurile sunt foarte deterioarate  sau daca laptop-ul este nou. Dupa un timp, chiar si indepartarea in totalitate a abtibildurilor lasa urme pe carcasa. In special pe cele din plastic, din material alb. Plasticul alb, in timp incepe sa capete o culoare galbuie, iar daca indeparatam abtibildul, o sa observam ca raman urme in locul in care acesta a fost lipit.

Inestetic. Deci cel mai bine este sa dezlipiti abtibildurile cand laptop-ul este nou.

Cum putem sa dezlipim abtibildurile Intel Inside, Windows sau NVIDIA de pe carcasa unui laptop

Cel mai bine este sa folositi o racleta din plastic dur, care sa nu zgarie carcasa. Se incepe dintr-un colt al sticker-ului. Dupa ce a fost dezlipita o portiune suficienta cat sa putem prinde cu degetele abtibildul, tragem incet, dar cu forta de el, pana se indeparteaza de tot. Nu folositi lame de cutit, surubelnite sau alte obiecte din metal ce pot deteriora carcasa.
In cele mai multe cazuri, dupa indepartarea sticker-ului ramane lipici pe carcasa. Si acesta este destul de greu de indepartat, dar nu imposibil. Folositi servetele umede cu alcool si frecati zona pana lipiciul este indepartat. Poate dura minute bune.
O alta varianta, este folosirea unui detergent pentru vase. Nu folositi detergenti puternici in genul celor de curatat cada, toaleta, inox sau gresie / faianta. Acestia din urma pot deteriora plasticul carcasei sau chiar aluminiul.

Rezultatul arata cam asa:

Desigur, nu numai acestea doua sunt sigurele metode. Daca aveti alte sugestii sau daca ati incercat si alte metode care au dat rezultate, va asteptam in comentarii. :-)

Pasionat de tehnologie, scriu cu plăcere pe StealthSettings.com începând cu anul 2006. Vei găsi scrise de mine, articole despre sistemele de operare Windows, Linux, macOS, dar și despre platforme web precum WordPress și WooCommerce

How to » Net Surfing » Cum putem sa dezlipim abtibildurile Intel Inside, Windows sau NVIDIA de pe carcasa laptop-ului

Leave a Comment

Best tutorials in your language:
EN - DE - DA - FR - ES - IT - PT - NL - NO - FI - SV - PL - HR - SL - CS - SK - TR - EL - LV - ET - LT - BG - UK - RU - HU - ID - VI - HI - JA - KO - TH - ZH-CN - ZH-TW - IW - AR