macOS High Sierra – “Significant Locations” sau urmarirea locatiilor in care ati fost cu Mac / MacBook

Putini utilizatori stiu ca odata cu lansarea macOS High Sierra, Apple a introdus si un serviciu de localizare pentru device-urile MacBook, MacBook Pro, Air…

Acest serviciu, numit “Significant Locations” solicita informatii despre locatia in care va aflati la un moment dat cu Mac-ul si le stocheaza intr-o baza de date locala. Sunt pastrate criptat si nu sunt trimise catre Apple. Din spusele lor, aceasta optiune ajuta pentru a va oferi sugestii relevante in functie de locatia in care va aflati. Este folosita in special de aplicatiile Calendar, Photos, Mail si de catre Siri.

Daca sunteti curiso sa vedeti ce date de localizare au fost stocate de Mac-ul vostru, aveti de urmat cativa pasi foarte simpli.

In primul rand, deschidem “System Preferences” si mergem la “Security & Privacy“.

In “Security & Privacy” mergem la tab-ul “Privacy“, apoi selectam “Locations” din meniul din stanga. Apasam pe lacatul din coltul din stanga jos si introducem parola de sistem pentru deblocare optiuni.
In lista de la “Enable Location Services” mergem pana in parta de jos la “System Services” si apasam pe “Details…”.

La “System Services” apare lista de servicii care utilizeaza locatia dvs.

Location-Based Suggestions – sugestii in fuctie de locatia in care va aflati in acel moment,
Settings Time Zone – in cazul in care va deplasati in alta tara pe un alt fus orar, se va schimba automat ora Mac-ului,
Significat Locations –  ocatii in care ati petrecut mai mult timp sau in care ati mers de repetate ori
Find My Mac – aplicatie si functie care va permite sa localizati un Mac furat / pierdut.
Wi-Fi Networking – cautare si conectare automata la locatii Wi-Fi recunoscute.

Daca doriti vedeti prin ce locatii ati fost cu Mac-ul, faceti click pe “Details…” din dreptul “Significat Locations“.

De aici puteti viziona si ce puteti sterge isoricul locatiilor.

Aceasta optiune nu este o noutate pentru Apple. Device-urile iPhone si iPad au si ele aceasta optiune si data fiind mobilitatea mai mare, acolo o sa gasiti stocat un numar mult mai mare de locatii.

How to » iHowTo » iHowTo - macOS » macOS High Sierra – “Significant Locations” sau urmarirea locatiilor in care ati fost cu Mac / MacBook

Pasionat de tehnologie, imi place sa testez si sa scriu tutoriale despre sistemele de operare macOS, Linux, Windows, despre WordPress, WooCommerce si configurare servere web LEMP (Linux, NGINX, MySQL si PHP). Scriu pe StealthSettings.com din 2006, iar cativa ani mai tarziu am inceput sa scriu pe iHowTo.Tips tutoriale si noutati despre device-uri din ecosistemul Apple: iPhone, iPad, Apple Watch, HomePod, iMac, MacBook, AirPods si accesorii.

Leave a Comment