Protectie anti-ransomware si solutie de backup pentru Windows si Mac

Despre Acronis am mai pomenit intr-un articol din 2013 cand il recomandam ca solutie de full backup pentru sistemul de operare Windows. Asigura un backup integru, in genul Time Machine de pe macOS, pastrand imaginea fisierelor de sistem, a aplicatiilor si a fisierelor personale aflate pe hard-disk.

Acronis True Image 2018, este cea mai noua versiune de software lansata de compania care il produce si se adreseaza atat clientilor de Windows PC cat si de macOS Mac.

In versiunea comerciala, software-ul aduce o serie de caracteristici noi, printre care una foarte importanta, tinand cont de numarul mare de Windows PC-uri afectate de virusul ransomwareActive Protection Technology, este o caracteristica de securitate cu rolul de a proteja utilizatorii impotriva atacurilor cu virusi de criptare de tip ransomware.

Aceasta solutie de securitate anti-ransomware protejeaza Acronis True Image, datele din backup si fiserele de sistem. Reprezinta practic un antivirus dedicat ransomware.

Acuratetea Active Protection Technology nu are o eficienta de 100% impotriva acestui gen de atacuri, dar sinceri sa fim, nici o solutie antivirus nu este 100% sigura. Modulul de protectie al Acronis este setat sa ruleze in background si sa identifice procesele suspecte (malware) care incearca criptarea datelor. Daca o parte din date au fost deja criptate inainte de identificarea Active Protection Technology, acestea pot fi restaurate foarte usor din copia de rezerva. Backup. Conditia este sa existe un full backup al intregului hard-disk sau SSD, iar backup in timp real sa fie activat.

O chestie interesanta tine de managementul fisierelor virusate. In cazul in care s-a descoperit pe sistem un ransomware, Acronis True Image 2018 va deschide interfata in care sunt stocate fisierele de backup, iar intr-o lista sunt afisate cele suspecte ca fiind componente ale virusului. De aici pot fi eliminate foarte usor de utilizator. Mai pe inteles, este foarte posibil ca inainte sa fie detectat un virus, componentele acestuia sa ajunga in copia de rezerva prin intermediul functiei de backup in timp real.

Software-ul de backup este foarte util, mai ales daca lucrati cu documente importante pe un calculator ce are conexiune la internet si este expus riscurilor.

Acronis True Image 2018, poate fi descarcat de pe acronis.com, iar o licenta in versiunea premium (cea mai avansata) costa aproximativ $ 100.

Protectie anti-ransomware si solutie de backup pentru Windows si Mac

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

3 Comments

 • Asta este o functie chiar super, folosesc acronis de 5-6ani si pot spune 100% ca este cel mai bun program de backup, niciodata nu am avut probleme.
  Momentan golosesc versiunea 2016 dar din articolul acesta se pare ca versiunea 2018 vine cu o caracteristica extrem de utila cel putin cazul meu unde lucrez cu cateva mii de documente, un ransomware imi trebuie si demisia pe loc.
  Cu acronis backup complet la fiecare 1-2 luni si imi sunt datele protejate sigur chiar de ia si calculatorul foc, bineinteles backup’ul nu este salvat tot pe acelasi calculator, hdd extern si/sau online.
  Multumesc stealthsettings ca ne tineti informati mai ales articolele despre securitate.
  O zi superba va doresc.

  • Da, chiar e o solutie extrem de utila. Bine ar fi sa apara mai multi dezvoltatori de solutii backup, iar companiile si chiar home userii sa inteleaga ca datele nu sunt in siguranta daca sunt stocate pe un singur hdd :)

 • Companiile cred ca au inteles asta sau cel putin marea majoritate a lor, cat despre home useri aici mai trebuie mult timp sa priceapa asta si nu din cauza ca nu ii duce mintea ci pur si simplu din dezinteres, marea majoritate merg pe premisa “doar n-o sa mi se intample chiar mie”, dar si cand se intampla…ai de tras apoi.
  Recunosc, m-am aflat in exemplul de mai sus si a durat luni de zile pana mi-am recuperat o parte din datele pierdute, invatare de minte mai buna ca asta nu cred ca exista si acum suflu si`n iaurt, cum se spune.
  Asa ca, cei care citesc acest articol nu va plecati urechea pe zicala “doar n-o sa mi se intample mie”, atata timp cat, mai nou, aproape orice dispozitiv este conectat la internet sunteti vulnerabili garantat.
  Sa auzim numai de bine.

Leave a Comment