How To Fix Windows Update Failed – Download Error 0x80888002 (2022 Tutorials)

Majoritatea erorilor din Windows Update apar dupa ce pachetele cu actualizarile sunt descarcate si porneste procesul de instalare.
Sunt si scenarii in care descarcarea unor actualizari ramane blocata sau afiseaza eroarea “Download Error 0x80888002“.

Asa se poate intampla si pe un PC care nu intruneste cerintele hardware pentru Windows 11, dar am reusit sa-l inrolam in Windows Insider Programme pentru actualizari Windows 11 Insider Preview.

Windows Update Download Error 0x80888002
Windows Update Download Error – 0x80888002

De ce apare eroarea “Download error – 0x80888002” in Windows 11 Update

Aceasta eroare este tipica calculatoarelor pe care este instalat Windows 11 chiar daca acestea nu au cerintele hardware impuse de Microsoft. TPM si UEFI. S-au folosit metode de bypass pentru system requirements ca sa poata fi instalat.

Odata cu actualizarea Windows 11 v.22509, Microsoft a introdus un sistem de verificare hardware, iar daca PC nu indeplineste cerintele impuse, Windows Update va returna eroarea 0x80888002 la descarcarea unor actualizari.

Asadar codul 0x80888002 reprezinta o eroare permanenta care nu poate fi inlaturata printr-o metoda clasica. Microsoft verifica si in timpul procesului de update daca PC-ul are suport pentru TPM 2.0.

Cum rezolvam eroarea “Download error 0x80888002” pe Windows 11

Utilizatorii din comunitatea Windows nu au fost incantati de aceste restrictii si din fericire, pana in momentul de fata s-au gasit solutii de bypass pentru toate restrictiile impuse de Microsoft pe Windows 11.

MediaCreationTool.bat este un utilitar publicat pe GitHub, cu ajutorul caruia putem sa rezolvam foarte simplu eroarea 0x80888002 din Windows 11 Update.

1. Mergem pe GitHub la MediaCreationTool.bat si descarcam arhiva. Click aici.

2. La butonul verde “Code“, facem click pe sageata apoi descarcam arhiva ZIP.

Download MediaCreationTool.bat
Download MediaCreationTool.bat

3. Dezarhivam si mergem in folderul “MediaCreationTool.bat-main” > “bypass11”, unde rulam cu privilegii de Administrator (Run as administrator) fisierul “Skip_TPM_Check_on_Dynamic_Update.cmd“.

 Skip TPM Check on Dynamic Update
Skip TPM Check on Dynamic Update

4. In mesajul de pe caseta albastra a Microsoft Defender SmartScreen, facem click pe “More Info”.

Microsoft Defender SmartScreen
Microsoft Defender SmartScreen

5. Click “Run anyway” pentru a rula Skip_TPM_Check_on_Dynamic_Update.cmd in Command Prompt.

Skip TPM Check on Dynamic Update
Skip TPM Check on Dynamic Update

6. Se va deschide Command Prompt unde pe fond verde o sa apara ca a fost activat bypass TPM pentru Windows Updates.

Si asta a fost tot. Acum putem sa revenim la Windows Update si sa verifcam pentru noi actualizari. Se vor instala fara “Download Error 0x80888002” actualizarile Windows Insider Preview pentru Windows 11.

Install Windows 11 Insider Preview
Install Windows 11 Insider Preview

Daca doriti sa opriti aceasta metoda de bypass, rulati din nou Skip TPM Check on Dynamic Update.

Este safe sa inrolam un PC in Windows 11 Insider Preview?

Nu recomand sa instalati aceste actualizari de teste sau beta pe un PC pe care-l utilizati pentru productivitate. Este foarte posibil ca aceste actualizari sa contina erori, incompatibilitati de drivere si software.

Pasionat de tehnologie, imi place sa testez si sa scriu tutoriale despre sistemele de operare macOS, Linux, Windows, despre WordPress, WooCommerce si configurare servere web LEMP (Linux, NGINX, MySQL si PHP). Scriu pe StealthSettings.com din 2006, iar cativa ani mai tarziu am inceput sa scriu pe iHowTo.Tips tutoriale si noutati despre device-uri din ecosistemul Apple: iPhone, iPad, Apple Watch, HomePod, iMac, MacBook, AirPods si accesorii.

Leave a Comment