How To Fix Your device is not eligible to join the Windows Insider Program on Windows 11

Acest tutorial este pentru “Windows Insider Program on Windows 11” daca aveti un PC fara suport TPM 2.0 si doriti sa instalati Windows 11. Fix Your device is not eligible to join the Windows Insider Program on Windows 11.

Intr-un tutorial precedent am aratat cum putem sa instalam Windows 11 pe un MacBook Pro, intr-un scenariu destul de complicat. Gasiti tutorialul aici (click).
Dupa ce Windows 11 este instalat pe un PC sau Mac care nu indeplineste cerintele harware impuse de Microsoft, mai exact suport TPM si UEFI, pe sistemul nou instalat vom primi actualizari prin Windows Updates. PC va fi limitat totusi pentru instalarea de actualizari beta sau de dezvoltare prin Windows Insider Programme.

Fix Your device is not eligible
Windows Insider Program on Windows 11

Your PC does not meet the minimum hardware requirements for Windows 11. Your device is not eligible to join the Windows Insider Program on Windows 11. Please install Windows 10 to participate in the Windows Insider Program in the Release Preview Channel.

Aceasta restrictie este tipica calculatoarelor pe care s-au folosit metode de bypass pentru a reusit instalarea Windows 11 pe calculatoare care nu indeplinesc system requirements al Microsoft.

Exista din fericire o metoda dezvoltata de comunitatea Windows, prin care putem inrola in Windows Insider Program si un calculator cu Windows 11 care nu are suport TPM su UEFI.

Cum instalezi Windows 11 Insider Preview pe un calculator fara TPM si UEFI (Your device is not eligible)

A fost dezvoltat un utilitar numit OfflineInsiderEnroll, cu ajutorul caruia vom putea sa instalam Windows 11 Insider Preview pe un PC fara TPM (Windows Insider Program on Windows 11). Tot ce trebuie sa facem este sa descarcam acest utilitar.

1. Mergem pe GitHub si descarcam scriptul Command Prompt: OfflineInsiderEnroll.

Download Offline Insider Enroll
Download Offline Insider Enroll

2. Dezarhivam si rulam cu drepturi de administrator scriptul OfflineInsiderEnroll.cmd.

Run as administrator OfflineInsiderEnroll.cmd
Run as administrator OfflineInsiderEnroll.cmd

3. In casuta de dialog a Microsoft Defender SmartScreen facem click pe “More info”.

Microsoft Defender SmartScreen
Microsoft Defender SmartScreen

4. “Run anyway” pentru a permite rulearea OfflineInsiderEnroll, dupa ce facem click pe “More info”.

Run anyway OfflineInsiderEnroll.  Fix Your device is not eligible to join the Windows Insider Program on Windows 11
Run anyway OfflineInsiderEnroll
Fix Your device is not eligible to join the Windows Insider Program

5. Se va deschide Command Prompt, unde alegem pentru ce program Windows 11 Insider dorim sa facem inrolarea PC. Tastam cifra corespunzatoare pentru: Dev Channel, Beta Channel sau Release Preview Channel.

Windows 11 Insider Preview Offline Enroll
Windows 11 Insider Preview Offline Enroll

6. Inrolarea Windows 11 in Release Preview Channel necesita restart PC. Tastati “y” in Command Prompt si asteptati pana reporneste PC.

7. Dupa repornirea PC, mergem in Windows 11 la: Settings > Privacy and Security > Diagnostics & feedback. Aici setam “On” pentru toate optiunile.

Windows 11 Diagnostics & feedback
Windows 11 Diagnostics & feedback

Dupa ce am bifat optiunile de mai sus, mergem la Windows Update > Windows Insider Programme. Aici avem confirmarea ca PC este inrolat pentru a primi actualizari din Windows 11 Release Preview Channel.

Windows 11 Release Preview Channel
Windows 11 Release Preview Channel

8. Mergem la Windows Update si pornim actualizarea la Windows 11 Insider Preview.

Windows 11 Insider Preview
Windows 11 Insider Preview

In cazul in care in timpul actualizarii Windows 11 Insider Preview primiti eroarea “Download Error 0x80888002“, rezolvarea o gasiti pe acest link.

Din punctul meu de vedere, versiunile beta (Insider Preview) este bine sa le instalati numai pe PC-uri care nu sunt folosite pentru scoala sau productivitate. Oricand pot sa apara erori, bug-uri sau anumite drivere sa nu mai fie compatibile.

Pasionat de tehnologie, scriu cu plăcere pe StealthSettings.com începând cu anul 2006. Am o bogată experiență în sistemele de operare: macOS, Windows și Linux, dar și în limbaje de programare și platforme de blogging (WordPress) și pentru magazine online (WooCommerce, Magento, PrestaShop).

How to » Tutoriale si Noutati IT » How To Fix Your device is not eligible to join the Windows Insider Program on Windows 11
Leave a Comment