Change Upload Size Limit SQL file in phpMyAdmin

Tutorial care te invata pas cu pas cum sa schimbi limita de marime acceptata pentru importul fisierelor SQL in phpMyAdmin. De ajutor atunci cand ai nevoie sa importi baze de date mari. Change Upload Size Limit SQL file in phpMyAdmin.

Cand avem de lucru cu baze de date, cel mai la indemana ne este , care ne asigura suport de administrare a bazelor de dat eprin interfata web. Din phpMyAdmin putem face orice modificari dorim intr-o baza de date la care avem acces. Putem adauga baze de date, crea, sterge si edita tabele in bazele de date, putem sterge sau putem importa baze da date.

In configuratia standard (default) functia “Import” din phpMyAdmin, nu ne permite sa facem upload in la fisiere mai mari de 2MB (2,048 KiB). Daca avem de important o baza de date mai mare de 2 MB, atunci intervine eroarea: “You probably tried to upload too large file. Please referer to documentation for ways to workaround this limit.

phpMyAdmin Upload Big Database SQL
Upload too large file in phpMyAdmin

O solutie pentru ar sa comprimam baza de date (fisierul .sql) in unul din formatele gzip, bzip2 sau zip, insa daca fisierul bazei de date este foarte mare, atunci cu siguranta nici prin comprimare nu o sa obtinem un fisier sub 2MB care sa poata fi imprtat prin  phpMyAdmin. Singura solutie este sa schimbam marimea limita permisa pentru upload.

Import SQL file in phpmyadmin
Import .sql file in phpMyAdmin

Change Upload / Import Size Limit in phpMyAdmin

Limita de import este data prin configuratia -ului, iar pentru a schimba aceasta limita va trebui sa editam fisierul care raspunde de configuratia PHP (php.ini).

In functie de sistemul folosit, php.ini poate fi localizat in “/etc/php.ini“, “/etc/php5/apache2/php.ini” sau intr-o alta locatie de pe . Cel mai simplu ca sa-l localizam este sa ne logam pe server  (via ) si sa dam linia de comanda “locate php.ini“. Dupa ce localizam fisierul php.ini, trecem la editarea lui.

nano /etc/php.ini
Change Upload Size Limit SQL
Change Upload Size Limit SQL

In fisierul php.ini cautam si editam urmatoarele linii:

max_execution_time = 60 ; Maximum execution time of each script, in seconds (def. 30) 
max_input_time = 90 ; Maximum amount of time each script may spend parsing request data (def. 60) 
memory_limit = 128M ; Maximum amount of memory a script may consume (def. 128mb) 
upload_max_filesize = 200M ; Maximum allowed size for uploaded files. (def. 2mb) 
post_max_size = 180M ; Maximum size of POST data that PHP will accept

In cazul nostru am setat ca marimea maxima a fisierului de importat sa nu fie mai mare de 180MB. Asta inseamna ca putem importa prin intermediul phpMyAdmin baze de date de pana la 180MB.

Change Upload Size Limit SQL
Change Upload Size Limit SQL

In funtie de nevoile dvs. schimbati timpul de executie si limita de memorie folosita. Daca timpii setati in php.ini sunt mici, iar fisierul de importat este foarte mare, atunci este posibil sa dea eroarea “time out” la import. Pentru acesta va  trebui sa modificati “max_input_time” si “max_execution_time“. Acest lucru este valabil si pentru limita de memorie, care trebuie sa fie marita in cazul bazelor de date mari. Dupa ce faceti modificarile, folosind editorul “nano”, apasati Ctrl + X apoi “Y” (Yes) si Enter pentru a salva modificarile.

Ultimul pas, este restartarea .

systemctl restart httpd 

sau

/etc/init.d/httpd restart

Dupa restartul de puteti incepe importul fisierului cu baza de date.

Change Import Size Limit in phpMyAdmin.

Fondator si editor Stealth Settings, din 2006 pana in prezent. Experienta pe sistemele de operare Linux (in special CentOS), Mac OS X , Windows XP > Windows 10 si WordPress (CMS).

How to » Noteworthy » Change Upload Size Limit SQL file in phpMyAdmin

1 thought on “Change Upload Size Limit SQL file in phpMyAdmin”

  1. Tutorial vechi dar este inca de actualitate. Multam fain!
    Totusi nu functioneaza in toate situatiile. Connection timed out la upload.

    Reply
Leave a Comment