Cum sa editam un document Template cu Header si Footer in Microsoft Word 2003

Majoritatea dintre noi am avut ocazia de a tehnoradacta o lucrare de prezentare, de diploma, un proiect sau alte documente care trebuiau sa respecte anumite cerinte: denumire capitol, subcapitol, numerotare pagina, etc.

Header&Footer

Dupa ce in articolul precedent am abordat pregatirea paginii pentru editare, continuam aceasta operatie cu editarea partii superioare a paginii (Header) pentru acest lucru intram in View Header and Footer si editam in campul superior (Header) numarul si denumirea capitolului lucrari pe care o editam.

Header&Footer_2

In partea inferioara (Footer), putem insera numerotarea paginilor documentului selectand din fereastra Header and Footer, optiunea Page Number Format,  unde putem selecta tipul de numerotare, numerotarea capitolului, de la ce numar sa inceapa numerotarea, se poate seta data la care se editeaza documentul.

De asemenea se poate introduce si un chenar daca este cazul pentru o mai buna delimitare a spatiului documentului editat. Acesta se poate  obtine accesand din sectiunea Format optiunea Border and Shading

Header&Footer_4

unde se pot alege diferite tipuri de linii ,chenare si umbre sub diferite unghiuri, in functie de specificul lucrarii si preferintele personale ale utilizatorului.

Borders and Shading

Dupa parcugerea acestor pasi urmeaza sa salvam acest document fie ca document editabil cu optiunea Save as pe care o gasim in sectiunea File, fie ca sablon pe care il puteti folosi ulterior ca format de document, selectand-ul parcurgand pasii FileNew Templates on My Computer din partea dreapta.

Templates

How to » Microsoft Office » Microsoft Office Word » Cum sa editam un document Template cu Header si Footer in Microsoft Word 2003

Pasionat de tehnologie, imi place sa testez si sa scriu tutoriale despre sistemele de operare macOS, Linux, Windows, despre WordPress, WooCommerce si configurare servere web LEMP (Linux, NGINX, MySQL si PHP). Scriu pe StealthSettings.com din 2006, iar cativa ani mai tarziu am inceput sa scriu pe iHowTo.Tips tutoriale si noutati despre device-uri din ecosistemul Apple: iPhone, iPad, Apple Watch, HomePod, iMac, MacBook, AirPods si accesorii.

Leave a Comment