Schimba rapid extensia unui fisier in Windows direct din Context Menu

Indiferent de motive, fiecarui utilizator Windows i se intampla – mai rar sau mai des – sa se gaseasca in situatia de a trebui sa schimbe extensia unor fisiere. Desi modificarea unei extensii nu este greu de facut, uneori poate dura mai mult timp decat suntem dispusi sa ii acordam, mai ales daca obisnuim sa pastram optiunea de a ascunde extensiile fisierelor activata. In acest caz trebuie mai intai sa intram in Folder Options > View pentru a debifa Hide extensions for known file types, pentru ca apoi sa putem modifica extensia dand Rename la fisier.

folder-options

Change File Extension Shell Menu este o aplicatie freeware care permite utilizatorilor Windows sa schimbe rapid extensiile oricaror tipuri de fisiere direct din Context Menu (meniul de click-dreapta) fara a mai fi nevoie sa seteze din Folder Options afisarea acestora (in cazul in care acestea sunt ascunse).

change-extension

Dupa instalarea aplicatiei, putem da click-dreapta pe orice fisier caruia dorim sa-i modificam extensia, si sa selectam din Context Menu optiunea Change File Extension. Se va deschide un dialog pop-up in care va trebui sa introducem noua extensie pentru fisier, apoi dam click pe OK pentru ca modificarea sa aiba loc.

new-extension

Asigurati-va ca alegeti o extensie corecta pentru fisier atunci cand faceti modificarea, altfel nu veti putea deschide fisierul (problema usor rezolvabila daca veti modifica din nou extensia intr-una compatibila).

Nota: Aplicatie compatibila cu Windows XP, Windows Vista si Windows 7, 32 si 64 biti.

STEALTH SETTINGS – Quickly change File Extension in Windows from Context Menu

Schimba rapid extensia unui fisier in Windows direct din Context Menu

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment