Cum sa editam un text in Word (2003 – 2010)

In acest articol incercam sa va prezentam notiunile de baza pentru a realiza un document text in , program ce face parte din suita (2003 sau 2010)

Denumirea fisierului si salvarea acestuia in diferite formate.

Pentru a creea si salva un document text in Word 2003, accesam in FileSave sau Save as si alegem tipul de document pe care dorim sa-l realizam: Word document cu extensia . (pentru Word 2003) sau . (pentru Word 2010) care este cel mai utilizat format de fisier text, putem realiza pagini web simple in format .html  si nu in ultimul rand putem realiza sabloane (template-uri) pentru a personaliza anumite fisiere (un anume format de pagina, antet, wattermark), dar despre template-uri vom realiza un articol separat in care vom aprofunda subiectul acesta.

word_1

Setarea formatului paginii pe care o editam

Pentru asta accesam in FilePage Setup unde putem seta marginile documentului din butonul Margins (se recomanda 2,5cm in stanga pentru indosariere si 1cm sus, jos si in dreapta),

word_2

orientarea documentului Portrait (297x210mm)sau Landscape (210x297mm), urmeaza butonul Paper unde alegem formatul paginii, cel mai des folosit format este A4 (297x210mm), ultimul buton din sectiunea Page Setup este Layout  in care sectiunea din document pentru care se aplica setarile, dimensiunile Header si Footer, (sectiuni despre care vom discuta intr-un articol ulterior).

word_3 word_4 word_5

Odata indeplinite aceste notiuni introductive veti putea incepe sa editati un document text alegand din Toolbar marimea si tipul fontului pe care doriti sa-l utilizati in document, orientarea textului si alte functii pe care le vom aborda ulterior.

Cum sa editam un text in Word (2003 – 2010)

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment