Cum va arata noua interfata de administrare fisiere (Copy, Paste si Replace) in Windows 8

Una dintre noutatile Windows 8, pe care Microsoftul a facut-o cunoscuta inca dinainte de conferinta Windows Build in cadrul careia a prezentat , este interfata pentru administrarea fisierelor (File Management), mai exact felul in care vor functiona comenzile Copy, Paste si Replace.

In si in sistemele de operare anterioare, pentru fiecare proces Copy/Paste apare cate un dialog diferit, iar in cazurile in care efectuam mai multe astfel de comenzi simultan, monitorul ni se umple de tot atatea dialoguri de copiere.

multiple-copy-paste

In toate procesele de copiere/mutare fisiere vor fi afisate intr-un singur dialog, pe mai multe “randuri”, in felul acesta evitandu-se aglomerarea ecranului.

windows-8-ui-1

In plus, va exista si posibilitatea de oprire temporara (pauza) a unora dintre procese pentru a mari viteza de transfer pentru celelalte (acordare de prioritate :D).

windows-8-ui-2

Pana si modul de afisare detaliata va diferi in dialogurile Copy/Paste din Windows 8, aceasta fiind sub forma de grafice care permite utilizatorului sa vizualizeze care este viteza  si rata de transfer a fisierelor, precum si cat a mai ramas de transferat din acestea.

windows-8-ui-3

In ceea ce priveste dialogul de conflict care apare atunci cand numele a doua fisiere sunt identice, si acesta a fost modificat fata de cel cu care ne-am obisnuit in si Windows 7.

windows-8-ui-6

In loc sa fim intrebati daca dorim sa inlocuim fisierele unele cu celelalte, daca dorim sa le pastram si pe cele noi (adica cele carora le-am dat Paste in folder) si cele vechi (cele deja existente in folder) sau daca dorim sa anulam copierea pentru anumite fisiere (sau chiar pentru toate), in Windows 8 vor fi afisate toate fisierele care intra in conflict la un proces de copiere, atat cele vechi cat si cele noi (afisate pe doua coloane diferite), cat si detalii despre acestea, cum ar fi folderele din care provin sau marimea acestora sau datele la care au fost create/modificate, iar noi va trebui doar sa bifam fisierele pe care dorim sa le pastram (in cazul in care dorim sa pastram un fisier vechi si unul nou cu acelasi nume, fisierului nou i se va adauga, ca si in prezent, un numar inainte de terminatie).

windows-8-ui-5

Deasemenea, fisierele in conflict vor putea fi deschise dandu-se dublu-click pe thumbnail-urile acestora afisate in dialog.

In loc de concluzie, nu putem sa nu remarcam faptul ca pana la lansarea sistemului de operare Windows 8 mai este destul timp pentru feedback si sugestii, asa ca nu putem sti sigur daca asa va arata administrarea fisierelor in editia RTM sau daca aceasta va fi mai mult sau mai putin modificata la cererea utilizatorilor (sau in functie de ideile celor de la Microsoft).

STEALTH SETTINGS – The new File Management UI (Copy, Paste and Replace) in Windows 8

Cum va arata noua interfata de administrare fisiere (Copy, Paste si Replace) in Windows 8

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment