Cum putem boota Windows 8 in Safe Mode

Una dintre solutiile cele mai comune pentru rezolvarea unui numar mare de probleme cu sistemele de operare Windows este bootarea acestora in Safe Mode, acesta fiind mai exact un mod de diagnosticare si de reparare a erorilor de sistem. In versiunile anterioare de Windows, utilizatorii pot accesa Safe Mode (in marea majoritate a cazurilor) cu ajutorul tastei F8. In Windows 8 insa, unde meniul de boot a fost complet modificat, lucrurile nu mai stau chiar la fel (in mod default, cel putin). Deci cum putem accesa Safe Mode in Windows 8?

O modalitate de a boota in Safe Mode este prin intermediul noului meniu de boot. Dupa ce porniti sistemul, cand meniul de boot este afisat, selectati Advanced Startup Option > Troubleshoot > Advanced options.

Troubleshoot-menu

In meniul afisat, selectati Startup Settings. Windows va va cere sa restartati sistemul pentru a activa mai multe optiuni, printre care si bootarea in Safe Mode.

startup-settings

Dupa restartarea sistemului, va fi afisata o lista de optiuni pentru Startup, care pot fi accesate prin intermediul tastelor de functii, de la F1 la F9. Pentru a accesa Safe Mode tastati F4.

Startup-options

In cazul in care accesarea Safe Mode prin intermediul noului boot menu vi se pare prea complicata, o alta modalitate ar fi activarea vechiului meniu de boot cu ajutorul Command Prompt. Deschideti cmd cu privilegii de administrator (altfel nu rezolvati nimic) si tastati comanda

bcdedit /set {default} bootmenupolicy legacy

Boot-menu-legacy-enable

Dupa ce mesajul The operation completed syccessfully este afisat, restartati sistemul si apasati tastat F8 pentru a accesa Safe Mode si alte optiuni avansate de bootare. In cazul in care veti dori sa activati din nou noul meniu de boot, deschideti Command Prompt (tot cu privilegii de administrator) si tastati comanda

bcdedit /set {default} bootmenupolicy standard

STEALTH SETTINGS – How to boot Windows 8 in Safe Mode

Cum putem boota Windows 8 in Safe Mode

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment