Cum sa schimbam fonturile in Android

In comparatie cu iOS si Windows Phone, Android le ofera utilizatorilor mult mai multe optiuni de customizare, acestea incluzand nu doar teme, aplicatii si widget-uri, ci si abilitatea de a modifica fonturile.

Utilizatorii smartphone-urilor Samsung Galaxy au posibilitatea de a modifica fontul sistemului de operare accesand Settings > Display > Font style.

display-settings font-style

Insa ceilalti utilizatori Android, care nu au un dispozitiv Galaxy (deci nu au optiunea de a schimba fontul inclusa in setarile telefonului) pot apela la diverse aplicatii, disponibile in Google Play, pentru a face acest lucru (pentru unele dintre acestea, este necesar ca telefonul sa aiba acces la fisierele root).

1. Font Installer este o aplicatie Android gratuita care le permite utilizatorilor sa aleaga dintre sutele de fonturi custom disponibile. Pentru folosirea acesteia este necesara rootarea smartphone-ului, si se recomanda crearea unui backup inainte de a modifica fonturile, avand in vedere ca acest lucru implica modificarea fisierelor de sistem.

Font-Installer Font-Installer1

Download Font Installer (via Google Play).

2. Type Fresh de asemenea necesita acces la fisierele de sistem pentru a putea modifica fonturile. Un mare plus pentru aceasta aplicatie este posibilitatea de a face backup rapid si usor la fonturile originale, pentru a putea fi restaurate cand este nevoie. Aplicatia este gratuita si este compatibila cu versiunile Android 1.6+.

TypeFresh TypeFresh1

Download Type Fresh (via Google Play).

3. iFont ofera suport pentru modificarea fonturilor pentru Samsung, HTC, Sony si Motorola. In plus, face backup automat la fonturile originale pentru ca utilizatorii sa le poata restaura oricand, fara prea multa bataie de cap. iFont este disponibila atat in versiune free, cat si in versiune platita (donate).

iFont iFont1

Download iFont (via Google Play).

Utilizatorii de dispozitive Samsung Galaxy pot cumpara (sau instala fonturi disponibile gratuit) prin intermediul FlipFont, aplicatie integrata in setarile de sistem ale acestora. Cei interesati pot alege dintre sutele de fonturi disponibile in Play Store. Enjoy!

STEALTH SETTINGS – How to change fonts in Android

Cum sa schimbam fonturile in Android

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment