Download Virtual CD-ROM Control Panel, tool gratuit de montat imagini ISO si VHD de la Microsoft

Unul dintre feature-urile care nu trebuiesc trecute cu vederea ale Windows 8 este suportul nativ pentru montarea de imagini ISO si VHD. Nu trebuie decat sa dati dublu-click pe acestea pentru a le monta si accesa direct din Explorer.

Recent, Microsoft s-a hotarat sa faca cunoscuta publicului o utilitate numita Virtual CD-ROM Control Panel, disponibila gratuit pentru Windows XP, Windows Vista, Windows 7 si versiunile Windows Server, care le permite utilizatorilor sa monteze si sa acceseze continutul fisierelor ISO si VHD urmand instructiunile ce insotesc utilitatea.

Desi Virtual CD-ROM Control Panel are ceva ani buni la activ (versiunea initiala a fost lansata in 2001 pentru sistemul de operare Windows XP si nu avea suport pentru editiile pe 64 biti), putin utilizatori stiau de existenta acesteia. In urma cu o saptamana Microsoft a decis relansarea utilitatii intr-o versiune updatata, compatibila acum cu toate versiunile Windows lansate dupa XP – XP inclusiv (sistemul de operare Windows 8 nu necesita acest tool, avand in vedere suportul inclus pentru fisierele ISO si VHD).

Virtual CD-ROM Control Panel vine sub forma unei arhive cu auto-extragere (self-extracting), utilizatorii trebuind doar sa o ruleze, apoi sa dea click pe Unzip apoi sa selecteze folderul unde doresc sa extraga continutul acesteia.

unzip

Pentru a putea folosi aplicatia, fisierul VCdRom.sys trebuie mutat in folderul de sistem C:\Windows\System32\drivers (unde C:\ este partitia pe care este instalat sistemul de operare Windows). Apoi rulati VCdControlTool.exe si dati click pe butonul Driver control, apoi pe Install Driver. Navigati catre C:\Windows\System32\drivers, selectati fisierul VCdRom.sys si dati click pe Open. Apoi dati click pe Add Drive pana cand este selectata o litera nefolosita pentru alte drive-uri existente in sistem si dati click pe Mount. Navigati catre locatia unde este stocata imaginea ce doriti s-o montati, selectati-o si dati click pe OK. Dupa ce nu mai aveti nevoie de drive-ul virtual, puteti sterge driverul din memorie folosind Driver control.

vcd-control-tool

Cei care doresc sa testeze aceasta utilitate o pot descarca folosind link-ul de mai jos.

Download Virtual CD-ROM Control Panel.

Nota: Microsoft nu ofera suport pentru utilizatorii acestei utilitati si recomanda citirea fisierului readme.txt existent in arhiva inainte de utilizarea acesteia.

STEALTH SETTINGS – Download Virtual CD-ROM Control Panel, free tool to mount ISO and VHD files from Microsoft

Download Virtual CD-ROM Control Panel, tool gratuit de montat imagini ISO si VHD de la Microsoft

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment