Ce este si ce rol are TrustedInstaller.exe? (Windows Processes)

Daca v-ati intrebat ce anume reprezinta procesul TrustedInstaller.exe, care este rolul sau si de ce uneori devine mare consumator de resurse (in special CPU), in acest articol veti afla mai multe detalii despre acesta.

TrustedInstaller.exe este procesul corelat cu serviciul Windows Modules Installer, introdus de Microsoft pentru prima data in sistemul de operare Windows Vista (si “mostenit” de Windows 7), serviciu care face posibila instalarea, dezinstalarea si modificarea update-urilor Windows (Windows Update) si – optional – a altor componente software ale sistemului.

windows-modules-installer

De obicei, atunci cand downloadam si instalam update-uri ale sistemului de operare (uneori chiar si inainte sau dupa instalarea acestora) TrustedInstaller.exe poate ajunge sa consume pana la 100% din resursele CPU si poate ingreuna simtitor, pentru minute intregi, viteza de reactie a computerului.

trustedinstaller

Desi acest lucru poate deveni iritant, nu se recomanda dezactivarea serviciului Windows Modules Installer (raspunzator pentru rularea TrustedInstaller.exe), deoarece acesta este un serviciu valid si necesar al Windowsului, si poate cauza erori in instalarea si dezinstalarea update-urilor de sistem. In plus, cu TrustedInstaller.exe dezactivat, utilizatorii standard ai Windowsului (fara privilegii de administrator) nu se vor mai putea loga pe sistem. Pentru a rari insa aceste “evenimente” se recomanda setarea serviciului la modul Manual (Startup type).

startup-manual

Daca aveti dubii in privinta procesului TrustedInstaller.exe, puteti verifica locatia acestuia, procesul legitim fiind localizat in C:Windowsservicing. Daca gasiti TrustedInstaller.exe in orice alta locatie decat cea specificata, cel mai probabil este necesara o scanare a sistemului de operare cu un antivirus eficient (recomandam Kaspersky) sau in cel mai rau caz, de o reinstalare a acestuia.

STEALTH SETTINGS – What is and what does TrustedInstaller.exe? (Windows Processes)

Ce este si ce rol are TrustedInstaller.exe? (Windows Processes)

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

1 Comment

  • Cara me ajuda pelo amor de Deus. O serviço Windows Installer Módulos não inicializa. Não estou conseguir atualizar as updates do Windows e não estou conseguindo reinstalar minha placa de video.

Leave a Comment