Program Compatibility Assistant – This program might not have installed correctly [Windows 7]

Se intampla uneori, atunci cand instalam un program pe Windows 7 sau pe Windows Vista, acesta sa nu fie in totalitate compatibil cu noile sisteme de operare. Program Compatibility AssistantThis program might not have installed correctly, apare in special la programele / aplicatiile  care au fost create pentru sisteme de operare Windows XP sau mai vechi.

Program Compatibility Assistant (PCA) este un serviciu al Windows 7, care verifica instalerea aplicatiilor pe sistem. Le verifica compatibilitatea. Se intampla in foarte multe cazuri, ca acest mesaj de incompatibilitate sa apara si la software-urile care au fost instalate in totalitate, si care ruleaza fara probleme pe Windows 7.

Program Compatibility Assistant

Userii mai experimentati, care cunosc bine problemele de compatibilitate ale aplicatiilor pentru XP pe Windows 7, pot dezactiva acest serviciu, care unori consuma si resurse de sistem. Nu recomandam acest tutorial userilor mai putin experimentati.

Dezactivare Program Compatibility Assistant (PCA) in Windows 7.

1. In primul rand, trebuie sa deschideti Windows Services. “Zona crepusculara” a sistemului de operare, unde sunt toate serviciile sistemului.
Click pe semnul Windows (Start), iar in casuta “Search programs and files” tastati services.msc .

windows services start

2. Cautam in lista Program Compatibility Assistant Service, click-dreapta & Stop, pentru a opri acest serviciu.

Windows Services - Program Compatibility Assistant Service

Dupa inchiderea casetei Service Control, serviciul este oprit.

service control

3. Simplul “Stop” al Program Compatibility Assistant Service, intrerupe rularea numai pana dupa primul reboot al PC-ului. Pentru a opri permanent acest serviciu, faceti click-dreapta pe el, mergeti la “Properties” si selectati “Disable” la “Startup type:”

PCASP Stop

Apply & OK.

Program Compatibility Assistant Service, a fost oprit in totalitate, dar daca o sa instalati un program incompatibil pe Windows 7, sa nu va mire ca or sa apara erori in software fara ca Windows 7 sa va trimita notificare de avertisment

Dezactivarea Program Compatibility Assistant Service este recomandata numai pentru userii experimentati care cunosc bine compatibilitatea programelor pe noul sistem de operare, Microsoft Windows 7.

Program Compatibility Assistant Service este un serviciu introdus de Microsoft odata cu lansarea sistemului de operare Windows Vista. De functionarea acestui serviciu raspunde pcasvc.dll (Service name: PcaSvc), lansat in pachet .

Turn off Program Compatibility Assistant Service in Windows Vista & Windows 7.
.

Fondator si editor Stealth Settings, din 2006 pana in prezent. Experienta pe sistemele de operare Linux (in special CentOS), Mac OS X , Windows XP > Windows 10 si WordPress (CMS).

Leave a Comment