Adauga Show/Hide File extension la Context Menu [Windows tip]

In functie de dispozitie (sau caz) uneori preferam ca terminatiile/extensiile fisierelor Windows sa fie ascunse sau, din contra, afisate. Insa procedeul de ascundere/afisare a terminatiilor, desi este simplu, nu este foarte rapid, si uneori poate fi destul de iritant. Nu ar fi mult mai simplu sa adaugam optiunea Show/Hide File Extension in Context Menu, astfel incat sa ne fie mult mai usor sa aflam/modificam/ascundem (etc) terminatiile fisierelor din computer? Daca va surade ideea, atunci va recomandam sa urmariti urmatoarele instructiuni.

Cum putem adauga Show/Hide file extension in Context Menu?

1. Pentru a face posibila adaugarea acestei optiuni in Context Menu trebuie intai sa cream un script care sa execute actiunea propriu-zisa de afisare/ascundere a terminatiilor:

  • deschideti un Notepad, apoi dati Copy/Paste la urmatorul cod in acesta:

FileExt = “HKCUSoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionExplorerAdvancedHideFileExt”
Set Sh = WScript.CreateObject(“WScript.Shell”)
St = Sh.RegRead(FileExt)
If St = 1 Then
Sh.RegWrite FileExt, 0, “REG_DWORD”
Else
Sh.RegWrite FileExt, 1, “REG_DWORD”
End If
Sh.SendKeys(“{F5}”)

  • salvati fisierul in C: (recomandat) – sau orice alt folder doriti dvs – si modificati-i numele in “Show_File_Extension_On_Off.vbs” (inclusiv ghilimelele!)

Acest script va verifica statusul optiunii Hide extensions of known file types din Folder Options si va inversa valorile acestuia (adica, daca aceasta este setata sa ascunda terminatiile fisierelor, scriptul va modifica statusul acesteia sa afiseze terminatiile si viceversa).

hide

2. Pentru a adauga optiunea Show/Hide File Extension in Context Menu urmati pasii:

  • deschideti editorul de registri (tastati regedit in Search-ul din Start Menu si dati Enter) si navigati catre calea HKEY_CLASSES_ROOTDirectoryBackgroundshell
  • in panoul din stanga, sub shell, creati un new key pe care il denumiti Show/Hide file extension, iar sub acest key, in panoul din dreapta, creati intrarea (String Value) HasLUAShield careia nu ii dati nici o valoare
show-hide-key new-string-value
  • inapoi in panoul din stanga, sub key-ul Show/Hide file extension creati New Key command

new-key

  • apoi, in panoul din dreapta (sub command key) modificati valoarea intrarii Default in cmd.exe /c start C:\Show_File_Extension_On_Off.vbs (daca ati salvat scriptul “Show_File_Extension_On_Off.vbs”  in alt folder decat C:, modificati acest lucru in valoarea intrarii Default – de exemplu, daca am salvat scriptul in C:Users[user-name], valoarea va fi modificata in cmd.exe /c start C:Users[user-name]\Show_File_Extension_On_Off.vbs, unde [user-name] este userul dvs)

command-value

  • inchideti regedit

Dupa aceste modificari veti observa ca in Context Menu (click-dreapta pe oricare portiune libera de pe Desktop) a aparut si optiunea Show/Hide file extension (pentru ca terminatiile sa apara/dispara, dati click pe aceasta optiune si apoi apasati F5 pentru refresh).

context-menu

Nota: Inainte de a face orice modificare la registrii de sistem, este recomandat sa faceti un backup al acestora (in regedit, dati click pe File in coltul din stanga-sus si selectati Export) pentru a evita eventualele probleme.

Adauga Show/Hide File extension la Context Menu [Windows tip]

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment