WordPress wp_options table corrupted / Error establishing a database connection.

Nu am auzit pana acum pe 2015 sa fi fost vreun virus sau exploit de SQL care sa puna “la pamant” sute de site-uri si bloguri WordPress, asa cum a fost in anii trecuti, insa de aproximativ o luna apar lucruri ciudate. Am intalnit mai multe site-uri care pareau ca si-au pierdut conexiunea la baza de dateError establishing a database connection.
In practica, cand apare o astfel de eroare pe WordPress, primele lucruri care se verifica sunt:

  1. Daca serviciul mysql ruleaza pe server. Sunt situatii in care din supraincarcarea serverului pe care este hostata baza de date, serviciul mysql / mysqld sa nu mai ruleze. In acest caz se reporneste serviciul din terminal (via ssh sau consola) sau din interfata web daca exista aceasta posibilitate.
  2. Eroare de configurare user / parola in wp-config.php. In aceasta situatie se verifica daca user-ul baze de date si numele bazei de date sunt corect setate in wp-config.php.

O a treia situatie este coruperea (inexplicabila pana in acest moment)  tabelului wp_options din MySQL. Asadar, inainte de a intra in panica daca va gasiti site-ul cu “Error establishing a database connection”, este bine sa verificati daca tabelele din baza de date sunt in regula.

Cum verificam si cum reparam tabelul wp_options din WordPress in caz de este corupt. Marked as crashed and should be repaired.

1. Deschidem phpMyAdmin, mergem pe baza de date a site-ului care este picat si incercam sa accesam tabelul wp_options. In cazul in care acesta este corupt, o sa apara o alerta care ne informeaza acest lucru.

Screen Shot 2015-12-16 at 6.32.25 PM

In screen-ul de mai sus este vorba despre tabelul wp_options din baza de date “mobile_apk“. Table ‘sqldb/wp_options’ is marked as crashed and should be repaired.

2. Selectam tabelul wp_options, bifand casuta din dreptul lui, apoi mergem in partea de jos la meniul drop-down (With selected) si selectam “Repair table“.

sql_repair_table_wp_options

3. Dupa acest pas din tutorial, asteptati raspunsul la comanda sql si apoi verificati daca site-ul merge in paramentrii normali.

Screen Shot 2015-12-16 at 6.33.15 PM

Utilizatorii de WordPress care nu au phpMyAdmin instalat, pot face acest lucru din terminal / serverul pe care este baza de date, executand comenzile:

  • verifica daca tabelul wp_options este corupt:
mysqlcheck -c baza_date wp_options -u user_db -p 
  • repara tabelul wp_options din baza de date “baza_date”:
mysqlcheck -r mydb wp_options -u user -p

Este bine ca dupa ce va asigurati ca site-ul a revenit la normal sa faceti un backup la baza de date. recomand chiar backup-ul periodic. Nu se stie niciodata :)

How to » Net Surfing » WordPress wp_options table corrupted / Error establishing a database connection.

Pasionat de tehnologie, imi place sa testez si sa scriu tutoriale despre sistemele de operare macOS, Linux, Windows, despre WordPress, WooCommerce si configurare servere web LEMP (Linux, NGINX, MySQL si PHP). Scriu pe StealthSettings.com din 2006, iar cativa ani mai tarziu am inceput sa scriu pe iHowTo.Tips tutoriale si noutati despre device-uri din ecosistemul Apple: iPhone, iPad, Apple Watch, HomePod, iMac, MacBook, AirPods si accesorii.

1 thought on “WordPress wp_options table corrupted / Error establishing a database connection.”

  1. WHY does this happen, though? I’ve been experiencing this with multiple sites for a client that are all hosted on a Godaddy server. Fixing it is easy enough, but what makes it corrupt in the first place and how do I prevent it from happening again?

    Reply

Leave a Comment