Cum setam o reclama sa apara numai pe versiunea Mobile sau Desktop a unui Website

WordPress nu mai este de foarte mult timp o simpla platforma de blogging. Ne permite sa dezvoltam de la simple bloguri cu un design minimalist pana la portaluri si forumuri complexe sau chiar magazine online in toata regula, gratie plugin-ului WooCommerce si altor functii E-Commerce ce pot fi integrate in WordPress.

Exceptand site-urile de prezentare ale companiilor si cele nonprofit care sunt sustinute de diverse entitati, “viata” unui website de proportii nu poate fi sustinuta decat din publicitate sau din produsele / serviciile pe care acesta le vinde. Este cam acelasi lucru ca si in cazul televiziunilor, care sunt sustinute exclusiv de publicitate.

Diversitatea dipozitivelor pe care poate fi listata o reclama (un banner) pe un website, ne forteaza ca aceasta sa fie vizibila in parametrii optimi, indiferent ca pagina web in care se regaseste reclama este accesata de pe mobile, tableta sau desktop.

Utilizatorii de WordPress care doresc ca anumite reclame sau elemente sa fie vizibile numai pe versiunea mobile sau numai pe versiunea desktop a unei pagini web, au la indemana o functie WordPress foarte simpla.

Cum setam o reclama sa apara numai pe versiunea Mobile sau Desktop a unui Website

Functia “wp_is_mobile” ne ajuta sa fortam un element (o reclama, in cazul nostru) sa apara numai atunci pagina web este accesata de pe un telefon mobil Android, iOS sau Windows Mobile.

Iata cum arata codul pentru ca o reclama sa fie vizibila numai pe mobile:

<?php
if ( wp_is_mobile() ) {
	cod_reclama_sau element
}
?>

O alta varianta este sa punem codul intre functiile PHP:

<?php if (wp_is_mobile() ) { ?>
cod_reclama_sau_element
<?php }?>

In acest fel, codul reclamei va fi vizibil numai pentru browserele identificate ca fiind a unui dispozitiv mobile.

In scenariul in care dorim ca o reclama sa fie vizibila numai pe versiunea desktop a paginii web, in fata la “wp_is_mobile” se va pune “!”, care va determina ca urmatorul continut sa fie vizibil pe toate dispozitivele, mai putin pe versiunea mobile.

Exemplu cod:

<?php if (!wp_is_mobile() ) { ?>
cod_reclama_sau_element
<?php }?>

In acest fel puteti manipula elementele dintr-o pagina web, in functie de dispozitivul de pe care este accesata.

Pasionat de tehnologie, scriu cu plăcere pe StealthSettings.com începând cu anul 2006. Am o bogată experiență în sistemele de operare: macOS, Windows și Linux, dar și în limbaje de programare și platforme de blogging (WordPress) și pentru magazine online (WooCommerce, Magento, PrestaShop).

How to » Ads / Marketing » Cum setam o reclama sa apara numai pe versiunea Mobile sau Desktop a unui Website
Leave a Comment