5 reguli pentru alegerea scaunului de birou pentru calculator

Dacă ai nevoie să cumperi un scaun de birou, acest ghid te va ajuta în alegerea scaunului de birou pentru calculator, urmând câteva aspecte cheie de care trebuie să ții cont. Ergonomie, materialele din care să fie confecționat, rotițe și bază scaun, testare și raportul dintre preț și calitate.

În era digitală actuală în care multe dintre activitățile noastre se desfășoară în fața unui calculator, alegerea unui scaun de birou adecvat a devenit o decizie crucială pentru confortul și sănătatea noastră. Petrecem multe ore într-o poziție statică, iar un scaun necorespunzător poate avea un impact negativ asupra posturii, confortului și chiar productivității noastre.

Scaunul de birou nu ar trebui privit doar ca un obiect de mobilier, ci mai degrabă ca o investiție în confortul, productivitatea și mai ales, în sănătatea noastră. Alegerea unui scaun ergonomic și reglabil poate contribui la prevenirea durerilor de spate, a tensiunilor musculare și a altor probleme legate de postură. Așadar, înainte să cumperi un scaun de birou, trebuie să ai în vedere urmatoarele aspecte: ergonomie și reglabilitate, calitatea materialelor din care este confecționat scaunul de birou, confortul pe care acesta îl oferă, atunci când petreci un timp indelungat la birou.

5 reguli pentru alegerea scaunului de birou pentru calculator

Indiferent dacă sunteți un profesionist care lucrează de acasă sau un pasionat de gaming, alegerea unui scaun de birou adecvat pentru calculator poate face o diferență semnificativă în calitatea vieții dvs. la birou.

1. Testarea fizică a scaunului înainte să-l cumperi

Indiferent ce scaun alegi pentru birou, testarea fizică a acestuia este foarte importantă. Fie că vorbim de un scaun de birou ieftin sau mai scump, oricât de multe detalii pentru produs ar oferi un magazin online, nimic nu se compară cu testarea fizică. Va așezați pe scaunul de birou si vedeți exact cum vă simțiți pe el. Luați în calcul că pentru testare o să stați pe scaun doar câteva minute, iar unele inconveniente ar putea să apară după un timp mai îndelungat.

Așadar, dacă este posibil, încercați să testați scaunul într-un magazin fizic sau să citiți politica de returnare a magazinului online, în cazul în care nu sunteți mulțumit de achiziție. Acest lucru vă poate ajuta să vă asigurați că scaunul este potrivit pentru dumneavoastră înainte de a face investiția.

2. Ergonomia este foate importantă în alegerea scaunului de birou pentru calculator

Suport lombar reglabil

Ergnomia scaunului de birou este caracteristica ce asigură o poziție corectă a spatelui și oferă confortul necesar. Un prim element cu care ar trebui să fie prevăzut un scaun pentru birou, este suportul lombar reglabil.

Scaunul ar trebui să ofere un suport lombar ajustabil, astfel încât să puteți adapta curba lombară pentru a reduce tensiunea și a menține o postură corectă. În magazine sunt foarte multe scaunde de birou pentru calculator care oferă acest accesoriu.

10 reguli pentru alegerea scaunului de birou pentru calculator
Office chair with lumbar support

Reglare înălțime

Reglare înălțime în funcție de nevoile dvs. Scaunul ar trebui să permită reglarea în înălțime pentru a se potrivi nevoilor dumneavoastră și pentru a vă permite să aveți picioarele într-o poziție confortabilă pe podea.

Este foarte util și recomandat, suportul de picioare pentru birou. Acesta permite tinerea picioarelor mai sus, favorizând astfel buna circulație a sângelui.

Brațele laterale. elemente importante pentru alegerea scaunului de birou pentru calculator

Brațele scaunului ar trebui să fie reglabile în înălțime pentru a reduce tensiunea în umeri și încheieturi.

Vă spun din experiență că dacă aveți obiceiul să vă sprijiniți mult în coate atunci când stați la calculator, este foarte important materialul din care sunt confecționate brațele. Acestea trebuie să fie moi și să nu permite alunecarea coatelor în lateral.

Reglarea unghiului de înclinare

Este foarte util să puteți regla unghiul de înclinare al scaunului pentru a vă permite să vă așezați într-o poziție confortabilă și să variați poziția în timpul lucrului. Sunt modele de scaune care permit blocarea spătarului într-un anumit unghi, în timp ce alte modele se înclină numai atunci când vă lăsați pe spate.

Profunzimea scaunului de birou

Este important ca scaunul să aibă o adâncime adecvată pentru a vă permite să vă așezați cu spatele complet susținut și să vă mențineți picioarele într-o poziție confortabilă.

Înălțime spătar și tetieră

Este foarte important ca lățimea și înălțimea spătarului să vă cuprindă într-un mod cât mai confortabil tot spatele. De asemenea, tetiera (suportul pentru cap) este foarte importantă, mai ales atunci când stați pe scaun într-o poziție înclinată pe spate.

Reguli pentru alegerea scaunului de birou pentru calculator
Reguli pentru alegerea scaunului de birou pentru calculator

3. Materialul din care este confecționat scaunul de birou

Pielea și plasa sunt cele mai recomandate materiale, care permit o bună respirabilitate a corpului. Luați în calcul că pe acest scaun de birou o să stați atât iarna cât și vara. Așadar, căutați să cumpărați un scaun de birou dintr-un material durabil și respirabil, cum ar fi pielea sau materialul de plasă, care permite aerisirea și evită transpirația excesivă.

Related: Cum îți protejezi vederea la calculator

În ceea ce mă privește prefer scaunele de birou cu spătar din plasă. Acestea sunt cele care oferă un grad ridicat de respirabilitate.

Scaune birou pentru remote work si gaming
Scaune birou pentru remote work si gaming

4. Roțile și baza sunt reguli importante pentru alegerea scaunului de birou pentru calculator

Verificați dacă scaunul are roți adecvate pentru tipul de podea pe care se află și asigurați-vă că baza este solidă și stabilă.

Este important ca roțile să fie confecționate din materiale care să nu zgârie parchetul sau să taie mocheta / covorul pe care este amplasat scaunul de birou.

5. Raportul calitate – preț

Înainte să porniți în căutarea unui scaun de birou, stabiliți un buget pe care il alocați pentru această achiziție și încercați să găsiți un echilibru între preț și calitate, pentru a obține cel mai bun scaun posibil în limitele financiare.

Nu este valabilă întotdeauna regula conform căreia, ce este scump trebuie să fie si de calitate.

Pasionat de tehnologie, scriu cu plăcere pe StealthSettings.com începând cu anul 2006. Vei găsi scrise de mine, articole despre sistemele de operare Windows, Linux, macOS, dar și despre platforme web precum WordPress și WooCommerce

How to » Curiosity » 5 reguli pentru alegerea scaunului de birou pentru calculator

1 thought on “5 reguli pentru alegerea scaunului de birou pentru calculator”

  1. chiar sunt cateva reguli foarte utile pentru mine. este destul de greu sa gasesti un echilibru intre design, ergonomie si confort

    Reply

Leave a Comment

Best tutorials in your language:
EN - DE - DA - FR - ES - IT - PT - NL - NO - FI - SV - PL - HR - SL - CS - SK - TR - EL - LV - ET - LT - BG - UK - RU - HU - ID - VI - HI - JA - KO - TH - ZH-CN - ZH-TW - IW - AR