Find & Replace in nano (Linux & OS X Terminal Text Editor)

nano” este pentru multi utilizatori cel mai usor text editor pentru Linux si / sau OS X. Desi il folosesc de multi ani ca text editor atat pentru Linux (via Console sau SSH/Putty) cat si pentru OS X (via Terminal), zilele trecute am experimentat pentru prima data comanda de “find and replace”. Mai exact, sa inlocuim intr-un fisier text cuvinte / fraze identice cu alte cuvinte sau fraze.

Find & Replace with nano in Linux and OS X 

1. sudo nano /folder/nume_fisier (pentru a deschide fisierul pe care dorim sa-l editam)
2. In nano editor, apasam tastele Ctrl + \. In partea de jos a editorului o sa ni se ceara sa introducem cuvantul sau fraza ce urmeaza a fi inlocuita (Search (to replace):). Enter, dupa ce intrucem textul ce urmeaza a fi inlocuit.
3. Introducem noul text care il va inlocui pe cel introdus la punctul 2. (Replace with:). Enter.
4. Apasam tasta “A” pentru a inlocui toate frazele / cuvintele gasite.
4. Ctrl + X apoi tasta “Y” pentru a salva modificarile si a inchide editorul nano.

Nano Text Editor help and commands: nano -h

How to » iHowTo » iHowTo - macOS » Find & Replace in nano (Linux & OS X Terminal Text Editor)

Pasionat de tehnologie, imi place sa testez si sa scriu tutoriale despre sistemele de operare macOS, Linux, Windows, despre WordPress, WooCommerce si configurare servere web LEMP (Linux, NGINX, MySQL si PHP). Scriu pe StealthSettings.com din 2006, iar cativa ani mai tarziu am inceput sa scriu pe iHowTo.Tips tutoriale si noutati despre device-uri din ecosistemul Apple: iPhone, iPad, Apple Watch, HomePod, iMac, MacBook, AirPods si accesorii.

Leave a Comment