Windows 10 Redstone 4 – Schimbari de Design (Fluid Design UI) si Noutati in Microsoft Edge

In apoximativ o luna, Microsoft pregateste un update major al sistemului de operare Windows 10, iar ca totul sa mearga asa cum trebuie, se lucreaza din greu. Momentan developerii si curiosii inscrisi in Microsoft Insider Program pot instala si testa Redstone 4. Un beta preview al versiunii de Windows 10 ce va urma sa fie lansata in aceasta primavara.
Viitorul update de Windows 10 va aduce schimbari semnificative atat la nivel de Windows Shell (partea de design / user interface) cat si la browser-ul Microsoft Edge, Cortana si Settings.

Noutati prezente pe Windows 10 Redstone 4 / Insider Preview 17101.1000 (rs4_release)

Microsoft Edge

Internet browser-ul “de casa” al Microsoft promite sa fie focusat mai mult pe productivitate, organizare si siguranta. Aduce cateva elemente noi care ar putea sa-l transforme in timp un rival real pentru Chrome si Firefox.

– permite dezactivarea sunetului in tab-urile dorite de utilizator.
– prin intermediul Edge se vor putea salva cartile gratuite EPUB.
– va completa automat cu datele personale campurile dedicate pentru acestea, prezente pe website-uri. Daca o sa accesati pentru prima data un magazin online si doriti sa faceti o comanda, nu mai pierdeti timp cu completarea campurilor destinate numelui, adrese si a altor date.
– interfata UI imbunatatita cu efecte “Fluent Design” .
– interfata imbunatita pentru fisierele EPUB si PDF deschise in Edge.
– noua versiune de Edge va suporta si Service Workers. Sistemul prin care puteti primi notificari de la website-uri. In plus, paginile web isi vor face refresh in background chiar daca Microsoft Edge este inchis.

Windows Shell – Interfata Utilizator

– Efectele “Fluent Design” au fost redesenate si atenuate
– “Fluent Design Acrylic” si “Reveal” au fost adaugate pe mai multe spatii din Windows. Inclusiv in “Settings”.
– Sistemul “Fluent Design” este prezent acum si in Start Menu, in lista de aplicatii.
– “clear all”, “expand”, “collapse” si”see more” din Action Center vor utiliza de acum culoarea aleasa de dvs. pentru sistemul de operare.
– Puteti folosi swipe cu doua degete pentru a sterge toate notificarile din Action Center.
– Windows va afisa “ecranul de blocare” personalizat dupa ce alegeti user-ul dvs. de sistem. Fiecare user va putea avea propriul Windows lock screen.
– “Calendar” se deschide cu “reveal effects” din taskbar. O noua interfata ceva mai atragatoare.
– pentru contactele retinute in taskbar vor fi afisate cu in primul rand aplicatiile la care sunt conectate
– Taskbar a primit un efect de blur acrilic / Acrylic Blur Effect
– Action Center a primit Microsoft Fluent Design. Ca o paranteza, Microsoft Fluent Design o sa vedeti ca apare in majoritatea zonelor shell ale Windows 10. Nu numai in cele mentionate de noi.
– Textul “clear all” din Notification Center a fost schimbat cu “clear all notifications”
– Se faciliteaza accesul rapid la setarile aplicatiilor live din Start Menu. Click-dreapta pe aplicatiile “live” din Start Menu > More > App Settings.

– Task View include acum un Timeline (cronologie) ce va permite sa intoarceti in timp si sa redeschideti aplicatiile din urma cu pana la 30 de zile.
– Desktop-urile Virtuale (Virtual Desktops) sunt acum adaugate in partea superioara a Task View
– Efectul Fluent Design se dezactiveaza automat in Save Power Mode. In special pe laptop, atunci cand acesta nu este conectat la o sursa de curent.
– Noul UI permite repozitionarea contactelor fixate in bara de activitati. Taskbar.

Acestea ar fi cele mai semnificative schimbari de interfata (UI) si schimbari aduse browser-ului Microsoft Edge, insa daca va instalati Redstone 4 cu siguranta veti mai descoperi si altele.

Pasionat de tehnologie, scriu cu plăcere pe StealthSettings.com începând cu anul 2006. Am o bogată experiență în sistemele de operare: macOS, Windows și Linux, dar și în limbaje de programare și platforme de blogging (WordPress) și pentru magazine online (WooCommerce, Magento, PrestaShop).

How to » Microsoft » Windows 10 Redstone 4 – Schimbari de Design (Fluid Design UI) si Noutati in Microsoft Edge
Leave a Comment