Windows 10 Insider Preview 17107.1000 – Redstone 4 Update

Microsoft a lansat recent un nou update “preview” al Windows 10 pentru utilizatorii inscrisi in “Microsoft Insider Program“, ajungand astfel la versiunea 17107.
Spre deosebire de versiunile precedente, aceasta nu aduce schimbari semnificative vizibile pentru utilizatori, insa rezolva o serie de bug-uri si imbunatateste functiile si optiunile Windows 10 adaugate in update-ul precedent pentru Redstone 4.
Este totusi si o noutate care chiar daca nu este vizibila este foarte importanta in special pentru laptop-urile ce vor rula viitoarea optiune de Windows 10. Microsoft a schimbat sistemul de management al Windows Update pentru scenariul in care PC-ul este conectat la o sursa de curent alternativ.

Windows UpdateSchimbari in RS4

Pana la aceasta versiune, sistemul de Windows Update se comporta intr-un mod in care utilizatorii puteau rata instalarea unor update-uri daca PC sau laptop era deschis dar nu se lucra activ. Sistemul de operare chiar daca avea de facut update-uri, dupa timpul prestabilit in “Settings” intra in modul “Sleep” sau in “Hibernare”, impiedicand astfel finalizarea unor actualizari.
Stim ca de multe ori Microsoft lanseaza update-uri succesive ale Windows, ce nu se instaleaza toate odata. Uneori este nevoie chiar de restart inainte de a porni instalarea unui alt update.
Odata cu aceasta actualizare adusa in Windows 10 RS5 v.17107, daca PC-ul este conectat la o sursa de curent dar nu este utilizat in mod activ, acesta va astepta pana la 2 ore sa instaleze update-urile in asteptare. Este un feature destul de bun, prin care Microsoft incearca sa evite ratarea unor update-uri urgente de catre utilizatori.

Noutati si bug-uri rezolvate in Windows 10 Insider Preview 17107.1000

– Cea mai “dureroasa” problema pe care au sesizat-o majoritatea testerilor de Windows 10 RS4 este legata de setarile “Themes” ale Windows 10. Panoul “Settings” se inchidea subit in momentul in care se incerca accesarea sectiunii “Themes”.

– S-au corectat unele greseli de “typo” in “Storage Sense Settings“. In loc de litere, pe alocuri apareau caractere ciudate.

– Este rezolvata inchiderea subita a procesului Explorer.exe in momentul in care era conectata o unitate optica externa (DVD Drive)

– A fost rezolvata inchiderea subita a unor aplicatii in momentl in care se utiliza “search-ul” in interiorul lor. Ex. Notepad, Explorer, etc.

– S-a eliminat suprapunerea butonului Windows Defender pentru butonul de home.

– Unii utilizatori ai noilor versiuni au intampinat mesajul “Please release the power button. We just need a few more seconds to shut down” in momentul in care au dorit sa inchida PC-ul. Acesta un mesaj tipic pentru Windows 10 Insider Preview. Va fi o noua functie prin care PC-ul poate intra in modul “recovery” cu ajutorul butonului de “shut down”.

Pe langa cele amintite de noi mai sus, Microsoft a mai rezolvat o serie de probleme legate de functionalitate. Speram ca la data lansarii versiunii finale de Windows 10, totul sa fie bine pentru toti utilizatorii, iar noile feature-uri sa nu aduca un val de erori si incompatibilitati in aplicatii. In special cele care nu sunt facute de Microsoft.

Pasionat de tehnologie, scriu cu plăcere pe StealthSettings.com începând cu anul 2006. Am o bogată experiență în sistemele de operare: macOS, Windows și Linux, dar și în limbaje de programare și platforme de blogging (WordPress) și pentru magazine online (WooCommerce, Magento, PrestaShop).

How to » Microsoft » Windows 10 Insider Preview 17107.1000 – Redstone 4 Update
Leave a Comment