Cum instalam si ce aduce nou actualizarea Windows 10 Fall Creators Update

Microsoft pregateste in aceasta tomana un update important pentru Windows 10. Dupa Windows 10 Creators Update va urma Windows 10 Fall Creators Update. Evenimentul de lansare este programat pentru data de 17 octombrie 2017, iar acesta actualizare  va veni ca un update normal, prin intermediul Windows Update.

Din care se pare, Windows 10 este sistemul de operare Microsoft care se bucura de cele mai multe update-uri semnificative, care aduc schimbari vizibile. Atat grafice cat si la nivel de optiuni si functionalitate. Este un pas bun pentru Microsoft, care pana la Windows 10 facea update-uri de “securitate” si “stabilitate” saptamanal. S-a vazut in timp cat de mult au fost securizate si cat de stabile au fost sistemele dupa aceste update-uri. In fine, aceasta este o alta discutie.

Daca ne uitam putin urma, nu mai departe de luna mai a acestui an, cand a fost lansat Creators Update, putem intui foarte usor ca Microsoft aduce noi caracteristici, functionalitati dar si noi standarde de compatibilitate pentru aplicatii. Asa ca sa nu fie o surpriza daca dupa Windows 10 Fall Creators Update unele aplicatii or sa dispara de pe sistem sau nu or sa mai fie compatibile.

Iata o lista “pool” care a fost publicata de Microsoft,  cu optiuni ce ar putea sa apara in Windows 10 Fall Creators Update

OneDrive Files On-Demand — Posibilitatea de vizualizare si acces din Windows Explorer la fisierele din OneDrive fara sa fie nevoie sa le descarcam pe calculator / hdd.
Pin contacts to the taskbar — mentinerea unui contact in taskbar pentru a porni comunicarea cu un singur click. O idee buna, in special cand avem de dat mail-uri multe pe un grup.
Drag and drop files to share — partajarea fisierelor (share) cu contactele din taskbar, printr-un simplu drag & drop.
Touch keyboard on PC — tastatura virtuale ce va urma sa suporte scris de mana, dictare si auto completare. Ideea sa putem tasta folosind o singura mana. Mouse.
Pin your favorite websites to the taskbar — Cu ajutorul Microsoft Edge vom putea sa punem shortcut-uri ale website-urilor direct in taskbar, pentru accesare rapida printr-un singur click.
Ransomware protections — …mda. Windows Defender Antivirus va proteja mai mult calculatoarele si laptop-urile impotriva virusilor ransomware si altor virusi puternici.
Fluent design — O noua interfata grafica pentru Start, Action Center, Microsoft Edge si aplicatii.
Connect to iPhone/Android — Posibilitatea de a trimite rapid adresa unui website sau un document Office de pe smatphone pe calculator. Inclusiv de pe iPhone.
Story Remix — Vom avea posibilitatea sa creem albume “story” cu pozele si filmuletele din galeria foto, cu adaugare de efecte 3D, muzica, teme si alte efecte.
Improved battery life with power throttling — Aplicatiile din background vor salva mai pana la 11% din baterie.
Currency converter in Calculator — Conversie de schimb valutar si cel mai probabil si convertor de valori inclus in aplicatia Calculator. Acesta va fi functional inclusiv off line. Sincer sa fiu nu stiu cum se va face update-ul unui schimb valutar pe un PC care nu este conectat la internet. O fi ceva prin GPS.
PDF-based forms in Microsoft Edge — PDF va fi mult mai usor de facut si de modificat in Edge.
View Mixed Reality — Obiecte 3D din apropierea noastra.
Get web search results in Cortana without opening your browser — Capacitate pentru Cortana de a afecua cautari pe internet si afisarea de rezultate pe Deskto fara sa mai deschida Edge.
Better storage management — Setare pentru folderul de download, ca fisierele mai vechi de 30 de zile sa fie sterse automat. O ide buna. De multe ori se confunda folderul Download cu Trash.
Support for 3D in Office apps — Posibilitatea sa inseram obiecte 3D in Word, Excel si in documente PowerPoint.
Emoji 5.0 — Nou set de emoji icons.
Improved pen experience — Noua optiune “find my pen“, pen scrolling si selectare mai precisa a continutului.
New handwriting experience — noi optiuni de editare pentru cei ce folosesc scrisul caligrafic. De mana.
New gaming features — Stream-ul jocurilor va fi asigurat prin Mixer si va fi o performanta sporita in Game Mode.

Odaca venit si instalat acest update, putem spune ca Windows 10 s-a schimbat intr-o proportie destul de mare. Ramane sa vedem totusi si ce probleme de compatibilitate or sa apara dupa acest update. Noi speram sa fie cat mai putine, iar Microsoft sa o tina tot asa si aduca constant imbunatatiri sistemului de operare Windows.

Pana cand Windows 10 Fall Creators Upadate va fi disponibil, Apple va lansa in mai putin de 24 ore, cel mai nou sistem de operare pentru Mac si pentru device-urile mobile iPhone, iPad si iPod touch. macOS High Sierra si iOS 11.

How to » Curiosity » Cum instalam si ce aduce nou actualizarea Windows 10 Fall Creators Update

Pasionat de tehnologie, imi place sa testez si sa scriu tutoriale despre sistemele de operare macOS, Linux, Windows, despre WordPress, WooCommerce si configurare servere web LEMP (Linux, NGINX, MySQL si PHP). Scriu pe StealthSettings.com din 2006, iar cativa ani mai tarziu am inceput sa scriu pe iHowTo.Tips tutoriale si noutati despre device-uri din ecosistemul Apple: iPhone, iPad, Apple Watch, HomePod, iMac, MacBook, AirPods si accesorii.

1 thought on “Cum instalam si ce aduce nou actualizarea Windows 10 Fall Creators Update”

Leave a Comment