Cum facem upgrade gratuit de la Windows 10 S la Windows 10 Pro

Ce este Windows 10 S?

Microsoft a creat aceasta versiune de Windows 10 in ideea de a oferi utilizatorilor un plus de securitate si de stabilitate pe calculatoare si laptop-uri. Tinta acestui proiect au fost studentii, insa desi Windows 10 S este o varianta derivata din Windows 10 Pro, acesta este foarte restrictiv. In Windows 10 S nu puteti instala terte aplicatii sau software, decat cele livrate prin intermediul Windows Store.

De exemplu, ca browser implicit pentru accesarea de website-uri, pe Windows 10 S este setat Microsoft Edge. Nu veti putea instala Google Chrome, Mozilla Firefox, Opera sau oricare alt browser pe aceasta versiune de Windows. Nici macar motorul de cautare implicit setat Bing, nu poate fi modificat in Microsoft Edge. Daca doriti sa cautati ceva pe Google, trebuie mai intai sa accesati google.com, apoi sa efectuati cautarile dorite. Direct din bara de search a browser-ului, o sa va fie livrate din motorul de cautare Bing.

Asadar, aplicatiile de toate felurile pot fi instalate numai daca sunt prezente in Microsoft Store si sunt verificate.
Windows Defender Antivirus este inclus in Windows 10 S, insa sunt putine sansele sa poata fi virusat un sistem inchis, pe care nu se poate face mare lucru. Decat simplul browsing si Office.

In urmatorul tabel / screen shot avem lista caracteristicilor si diferentele dintre Windows 10 S, Windows 10 Pro si Windows 10 Home.

Asa cum spuneam si mai devereme, mari diferente intre Windows 10 S si Windows 10 Pro, nu sunt. Cel putin teoretic. Tehnic avem de a face cu o singura diferenta. Una si buna. Imposibilitatea de instala terte aplicatii pe aceasta versiune de Windows. Un alt inconvenient este imposibilitatea de a rula programe Win32, chiar daca acestea sunt prezente in Store.

Problema Microsoft, este ca acest sistem o fi el sigur si stabil, insa nevoile utilizatorilor de Windows 10 S depasesc cu mult resursele oferite in Microsoft Store. Magazinul online de aplicatii Windows al Microsoft. Ceva similar App Store pentru Mac.

In acest sens, compania americana a decis sa permita celor care au achizitionat device-uri cu Windows 10 S sa poata face upgrade gratuit la Windows 10 Pro. Mai ales ca au inceput scolile, anul universitar este si el aproape de inceput, iar studentii au nevoie de mai multe aplicatii decat poate oferi in acest moment Microsoft Store.

Upgrade-ul de la Windows 10 S la Windows 10 Pro se poate face gratuit. Intial, compania americana a anuntat ca acest upgrade va fi disponibil gratuit pana la finalul anului 2017, insa intr-un comunicat recent, aceasta perioada a fost extinsa pana la 31 martie 2018.

Cum facem upgrade de la Windows 10 S la Windows 10 Pro

Upgrade-ul se poate face din Microsoft Store, urmand cu atentie pasii necesar acestei operatiuni. Nu este nevoie sa expert IT pentru ca procesul de upgrade de la Windows 10 S la Windows 10 Pro sa iasa ca la carte.

How to » Microsoft » Cum facem upgrade gratuit de la Windows 10 S la Windows 10 Pro

Pasionat de tehnologie, imi place sa testez si sa scriu tutoriale despre sistemele de operare macOS, Linux, Windows, despre WordPress, WooCommerce si configurare servere web LEMP (Linux, NGINX, MySQL si PHP). Scriu pe StealthSettings.com din 2006, iar cativa ani mai tarziu am inceput sa scriu pe iHowTo.Tips tutoriale si noutati despre device-uri din ecosistemul Apple: iPhone, iPad, Apple Watch, HomePod, iMac, MacBook, AirPods si accesorii.

1 thought on “Cum facem upgrade gratuit de la Windows 10 S la Windows 10 Pro”

Leave a Comment