Microsoft prelungeste suportul pentru Windows XP pana pe 14 iulie 2015

Saptamana trecuta, cand Microsoft a anuntat ca in 3 luni vor retrage suportul pentru MSE (Microsoft Security Essentials) pentru Windows XP, toti au interpretat acest anunt ca un alt cui batut in sicriul mai sus-numitului sistem de operare. Ei bine, se pare ca lucrurile nu sunt chiar atat de negre, avand in vedere ca astazi, cei de la Microsoft au facut alt anunt pe blogul oficial, si anume acela ca, desi suportul oficial pentru Windows XP ca sistem de operare se va incheia pe data de 8 aprilie 2014, acesta va continua sa primeasca update-uri de securitate pentru programele si semnaturile antimalware proprii pana la data de 14 iulie 2015. Se pare ca aceasta decizie a fost luata pentru a acorda organizatiilor o perioada rezonabila in care aceste sa completeze migrarea de la sistemul de operare Windows XP la unul mai nou.

windows-xp

Un alt motiv, ceva mai plauzibil, care a stat la baza deciziei Microsoft de a prelungi cu un an suportul pentru Windows XP, este acela ca respectivul sistem de operare este folosit la scara inca foarte larga, compania subestimand pana in prezent numarul de utilizatori care fie nu vor, fie nu pot sa renunte inca la acesta.

In timp ce cu siguranta Microsoft ar prefera ca utilizatorii sa inceteze sa mai foloseasca Windows XP si sa cumpere un sistem de operare mai recent, aceasta veste va fi bine venita pentru utilizatorii nostalgici sau, mai ales, pentru companiile care vor putea amana inca un an upgradarea Windowsului pe computerele din dotare.

STEALTH SETTINGS – Microsoft extends Windows XP support until July 14, 2015

Pasionata de tehnologie, imi place sa testez si sa scriu tutoriale despre sistemele de operare Windows, cautand sa descopar mereu lucruri interesante.

How to » Microsoft » Microsoft prelungeste suportul pentru Windows XP pana pe 14 iulie 2015

Leave a Comment

Best tutorials in your language:
EN - DE - DA - FR - ES - IT - PT - NL - NO - FI - SV - PL - HR - SL - CS - SK - TR - EL - LV - ET - LT - BG - UK - RU - HU - ID - VI - HI - JA - KO - TH - ZH-CN - ZH-TW - IW - AR