Snap Layouts in Windows 11 si Snap Groups – 2022 How To

Snap Layouts in Windows 11 este o caracteristica foarte utila in managementul spatiului de lucru, atunci cand avem nevoie sa tinem deschise simultan aplicatii si documente. Mai mult focus pe multitasking si productivitate.

Odata cu Windows 10, Microsoft a pus mai mult accent pe administrarea spatiului de lucru (Desktop, Taskbar, Start Menu, File Explorer), aducand caracteristici de productivitate pe care le-a dezvoltat foarte mult si in Windows 11.

Ce este Desktop Snap Layouts in Windows 11

Pe intelesul tuturor, Snap Layouts reprezinta zone virtuale in care poate fi impartit spatiul de lucru. Astfel pe ecran putem vizualiza mai multe elemente de lucru simultan. Putem deschide intr-o fereasta un document, iar in alte doua sau trei ferestre putem deschide aplicatii, internet browser, File Explorer orice altceva care ne este util.

In exemplul de mai jos am ales un snap layout cu patru zone in care am deschis: File Explorer, Microsoft Edge, System Settings si Word. Fiecare zona este activa si se poate lucra in interiorul ei, fara a fi nevoie sa le inchidem pe celelalte.

Desktop Snap Layouts in Windows 11
Desktop Snap Layouts in Windows 11 (4)

Cum utilizam Snap Layouts in Windows 11

Actuala versiune de Windows 11 Pro (Insider Preview – 25136 prerelease 220606-1236) ofera utilizator posibilitatea sa aleaga din sase scheme de snap layouts, cu doua, trei sau patru zone de lucru.

Snap Layouts Schema
Snap Layouts Schema

Folosind tasta Windows (Windows Logo Key) si sagetile de pe tastatura putem sa rearanjam zonele de lucru in mai multe feluri.

Daca avem nevoie de mai mult spatiu pentru o aplicatie, putem alege sa impartim spatiul de lucru in mai putine zone.

Snap Layout in Windows 11
Snap Layout in Windows 11 (2)

Minimizand una dintre zone, spatiul din spatele ei va fi accesibil utilizatorului, lasand deschise celelalte zone de lucru. In momentul in care o redeschidem (maximize), aceasta va reveni la locul ei in Snap Layouts. La fel se intampla si daca inchidem de tot o aplicatie. Cand o redeschidem, aceasta va reveni in zona in care era anterior.

Minimize Snap Layout
Minimize Snap Layout

Toate aplicatiile care sunt incluse in Snap Layouts le gasim grupate pe Taskbar in Snap Groups. Astfel ca putem minimiza toate zonele snap, dupa care sa le facem vizibile la loc printr-un singur click pe Snap Groups in Taskbar.

Snap Groups in Taskbar
Snap Groups in Taskbar

Aceasta evolutie a caracteristicii Snap este foarte utila in special pe calculatoarele cu ecran mare, unde avem suficient spatiu pentru a pune toate aplicatiile de care avem nevoie.

Optiunile prezentate mai sus sunt deja disponibile pe Windows 11 Pro Insider Preview.

Pasionat de tehnologie, imi place sa testez si sa scriu tutoriale despre sistemele de operare macOS, Linux, Windows, despre WordPress, WooCommerce si configurare servere web LEMP (Linux, NGINX, MySQL si PHP). Scriu pe StealthSettings.com din 2006, iar cativa ani mai tarziu am inceput sa scriu pe iHowTo.Tips tutoriale si noutati despre device-uri din ecosistemul Apple: iPhone, iPad, Apple Watch, HomePod, iMac, MacBook, AirPods si accesorii.

Leave a Comment