Fix ASUS Republic of Gamers (ROG) Black Screen After ASUS Logo Boot

Am putea spune ca ASUS este o companie taiwaneza cu produse de top si de calitate buna, insa zilele trecute am avut o surpriza mai putin placuta cu un laptop de gaming. ASUS GL553VRepublic of Gamers (ROG).

Dupa instalarea sistemului e operare (vorbim de un laptop nou cumparat fara OS), laptop-ul ramane blocat imediat dupa imaginea cu logo-ul ASUS. Ecran negru (black screen) si nu se intampla nimic. Din cate imi dau seama, hard disk-ul nu este nici macar accesat pentru incarcarea secventei de boot a sistemului. Ne putem da seama de acest lucru si din faprtul ca led-ul care indica activitatea hard disk-ului ramane inchis. Nici macar memoria RAM nu este accesata. Daca s-ar intampla acest lucru, Windows 10 ar reusi sa incarce macar prima secventa.  Elementele active raman tastatura aprinsa si led-urile care indica conectarea AC si starea. Prin apasarea scurta a butonului “power” laptop-ul se inchide instantaneu. Semn ca nu a apucat sa incarce nimic din sistemul de operare.

Fix ASUS Republic of Gamers (ROG) Black Screen After ASUS Logo Boot
Fix ASUS Republic of Gamers (ROG) Black Screen After ASUS Logo Boot

Am fost surprins sa vad ca problema nu este numai la modelul ASUS GL553V, ci apare la majoritatea modelelor de gaming lansate de ASUS.

Pe forumul ASUS  ma asteptam sa gasesc un raspuns oficial pentru rezolvarea acestei probleme, insa acolo s-au dat multe “solutii” de catre alti proprietari care au intampinat acesta problema. Nimeni nu a confirmat ca vreuna ar rezolva problema. Toti au ajuns cu concluzia ca serviceul autorizat este cea mai sigura cale de rezolvare.
Unii au pus totul pe seama placii de baza (motherboard), altii pe sursa de incarcare, placa video si etc drivere. Un lucru este cert. NU sistemul de operare este problema si nici o eroare de software. In cel mai fericit caz ar fi o eroare de BIOS pentru ca ar putea sa se lanseze un fix, asa cum au patit in trecut cei de la Lenovo. S-a raportat “black screen” si pe ROG cu Linux, Windows 7 si Windows 8.1.

Pana atunci, singura metoda prin care puteti rezolva problema “ecranului negru” pe ASUS ROG, este sa mergeti cu el intr-un service autorizat, iar daca aveti garantie, sa va adresati magazinului de unde ati achizionat device-ul.

Am vazut ca pe YouTube ca se dau “solutii” ce presupun indepartarea fizica a procesorului si reasamblarea. Nu sfatuiesc pe nimeni sa faca acest lucru acasa, mai ales daca laptop-ul este in perioada de garantie. Culmea este ca la finalul unuia dintre clipuri a aparut si mesajul “nu suntem siguri ca aceasta este o rezolvare permanenta”.

Specificatii ASUS ROG Strix GL553VIntel Core Skylake i7-6700HQ, Hard Disk de  1TB  cu 7200 RPM, 8GB / 16GB RAM,  nVidia GTX960M 4GB FullHD, GL553VW-DM133D. Adica o adevarata uzina care merge struna. Atunci cand reusim sa o pornim.

How to » Noteworthy » Fix ASUS Republic of Gamers (ROG) Black Screen After ASUS Logo Boot

Pasionat de tehnologie, imi place sa testez si sa scriu tutoriale despre sistemele de operare macOS, Linux, Windows, despre WordPress, WooCommerce si configurare servere web LEMP (Linux, NGINX, MySQL si PHP). Scriu pe StealthSettings.com din 2006, iar cativa ani mai tarziu am inceput sa scriu pe iHowTo.Tips tutoriale si noutati despre device-uri din ecosistemul Apple: iPhone, iPad, Apple Watch, HomePod, iMac, MacBook, AirPods si accesorii.

1 thought on “Fix ASUS Republic of Gamers (ROG) Black Screen After ASUS Logo Boot”

  1. mda și eu pătesc asta nu găsesc soluție. am.schimbat pasta termo drivere tot. o mizerie de laptop până l pornești.

    Reply

Leave a Comment