Lsm.exe – Local Session Manager Service [Windows OS]

Procesul lsm.exe este un component legitim al celor mai recente sisteme de operare Windows (incepand cu Windows Vista). Mai exact, lsm.exe inseamna Local Session Manager Service, rolul acestuia fiind sa administreze conexiunile intre sistem si Terminal Server (in  Vista, interfata Terminal Server nu este folosita doar pentru conexiunile facute de la distanta de catre useri remote. Sesiunile locale sunt de asemenea considerate conexiuni Terminal Server – chiar daca logarea la PC se face de la PC-ul in cauza).

Lsm.exe este lansat de catre procesul in timpul boot-arii sistemului de operare si interactioneaza cu procesul in scopul unei administrari globale a sesiunilor Terminal Server. Avand in vedere ca in Windows Vista si Windows 7 toate sesiunile de logare, indiferent daca sunt locale sau remote, sunt virtualizate ca fiind sesiuni Terminal Server, lsm.exe este considerat proces vital pentru sistem (core Windows process) si nu se recomanda stergerea sau dezactivarea acestuia (ceea ce ar duce la un sistem de operare nebootabil si implicit la reinstalarea acestuia).

Atentie! Desi nu au existat rapoarte concludente care sa ateste existenta unor virusi (sau alte programe malware) cu acest nume, recomandam userilor sa tina cont de faptul ca acestia obisnuiesc sa imprumute numele proceselor de sistem cu scopul de a induce in eroare neavizatii. De aceea, la cea mai mica suspiciune legata de lsm.exe cum ar fi descoperirea mai multor instante ale procesului ruland simultan, un consum ridicat de resurse sau o locatie diferita de cea legitima (folderul C:WindowsSystem32), este obligatorie efectuarea unei scanari amanuntite a sistemului.

Lsm.exe – Local Session Manager Service [Windows OS]

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.