CCC.exe (ATI Catalyst Control Center)

ATI Catalyst Control Center (CCC.exe) este un program cu ajutorul caruia puteti personaliza diferite moduri de afisare ale Video Card-ului ATI din dotare (cum ar fi crearea unor shortcut-uri catre diferite tipuri de setari sau a mai multor profile, fiecare in parte corespunzator unor diferite cerinte, de ex. setarile pentru un anumit joc etc).

CCC.exe in Task Manager

Daca procesul ccc.exe este localizat in folderul C:\Program Files\ATI Technologies\ATI.ACE\Core-Static, puteti fi siguri ca acesta este legitim si nu aveti motive de ingrijorare. Insa, daca il localizati in alte foldere din sistem si, mai ales, nu detineti o placa grafica ATI, e cazul sa va puneti antivirusul la treaba deoarece, cel mai probabil, aveti sistemul infectat. Este foarte cunoscuta obisnuinta programelor malware (virusi, trojani, spyware etc.) de a “imprumuta” numele proceselor legitime pentru a induce userii in eroare, de aceea recomandam o scanare amanuntita a sistemului cel putin o data pe luna (si de doua ori pe marte :P).

Daca nu sunteti un gamer inrait si/sau nu folositi mai multe display-uri atunci puteti sa va lipsiti de ATI Catalyst Control center  (il dezinstalati din Control Panel/Programs) si astfel sa mai economisiti din resurse (uneori ccc.exe se dovedeste a fi destul de lacom). Video Card-ul va functiona la fel de bine si fara ajutorul acestuia. Insa este recomandata sa va updatati drivere-le pentru placa grafica dupa dezinstalarea CCC.exe (sau puteti dezinstala intreaga suita, ca mai apoi sa o reinstalati fara ATI Catalyst Control Panel).

Manage ATI Radeon Display Driver

How to » Task Manager » CCC.exe (ATI Catalyst Control Center)

Pasionat de tehnologie, imi place sa testez si sa scriu tutoriale despre sistemele de operare macOS, Linux, Windows, despre WordPress, WooCommerce si configurare servere web LEMP (Linux, NGINX, MySQL si PHP). Scriu pe StealthSettings.com din 2006, iar cativa ani mai tarziu am inceput sa scriu pe iHowTo.Tips tutoriale si noutati despre device-uri din ecosistemul Apple: iPhone, iPad, Apple Watch, HomePod, iMac, MacBook, AirPods si accesorii.

Leave a Comment