HLDRRR.EXE – Remove Spyware-Virus (wintems.exe, srosa.sys)

HLDRRR.EXE este cunoscut de majoritatea anti-virusilor ca fiind Spyware sau Trojan-Downloader.Win32.Bagle.sn, insa a scapat mult timp si inca mai scapa de anti-virusi foarte cunoscuti, precum Norton si Avira.
Zilele trecute am avut o experienta superba cu acest executabil – virus. Daca il intalniti pe PC-urile dvs. trebuie sa fiti siguri ca aveti calculatorul virusat si ca aveti nevoie de un serios. 

De unde apare hldrrr.exe.

Acest executabil vine pe PC-ul dvs. de cele mai multe ori atunci cand se downloadeaza si se instaleaza un toolbar pentru Internet Explorer, se acceseaza si se warninstaleaza programe ciudate de pe site-uri virusate sau se deschid fisiere executabile venite prin email / spam ca attachment. Este cunoscut ca fiind virusul celor fara experienta minima in calculatoare, care instaleaza orice program deschis in pop-up si care nu stiu sa se fereasca de reclamele si mail-urile inselatoare.

Alaturi de executabilul hldrrr.exe mai apar in sistem si urmatoarele: wintems.exe, srosa.sys plus folderele “down” si “downld”.

Raport Kaspersky Anti-Virus

Trojan program : Trojan-Downloader.Win32.Bagle.sn   / Trojan.Tooso.R
Localizat
: C:WINDOWSsystem32drivershldrrr.exe
Nivel pericol: High

In cazul meu, hldrrr.exe a aparut in folderul “%System%WINDOWSsystem32drivers” insa acest executabil mai poate fi gasit si in alte foldere ale system32 sau chiar in root-ul acestui folder de sistem.

Remove Virus File – hldrrr.exe

1. Daca anti-virusul dvs. a detectat acest virus dar nu poate sa-l sterga, urmariti raportul de scanare si vedeti exact unde este localizat fisierul hldrrr.exe. Deschideti Task Manager (Ctrl+Shift+Esc), mergeti in tab-ul Processes si dati kill la procesul hldrrr.exe.

2. Deschideti Command Prompt si dati comenzile: (dupa fiecare comanda apasati Enter)

cd C:WINDOWSsystem32drivers (pentru a ajunge in folder)

del hldrrr.exe

del down

del downld

Celelalte fisiere care insotesc hldrrr.exe, wintems.exe si srosa.sys sunt localizate in “system32”.

cd .. (pentru a ajunge in folderul “parent” al folderului curent.)

del wintems.exe

del srosa.sys

3. Dupa ce am sters fisierele malware va trebui sa ne curatam registrii () .

Deschidem editorul de registrii si mergem la :

HKEY_CURRENT_USERSoftware

Facem click pe plusul de la Software si cautam folderul FirstRRRun. Click-dreapta si Delete.

Mergem la urmatorul registru pentru a sterge key-ul “drvsyskit

HKEY_CURRENT_USER>Software>Microsoft>Windows>CurrentVersion>Run

In lista din partea dreapta cautam si stergem “drvsyskit”.

4. Restart computer.

In mod normal dupa operatiunile de mai sus ar trebui sa scapati de acest virus, insa pentru a va asigura ca nu mai sunt si alte aplicatii malware in calculatorul dvs. este recomandat sa bun pentru a scana calculatorul.

*Acest virus l-am gasit pe un sistem de operare protejat de Avira  AntiVir Personal. Raportul detaliat al virusului si devirusarea a fost facuta cu Kaspersky Anti Virus 2010.

Fondator si editor Stealth Settings, din 2006 pana in prezent. Experienta pe sistemele de operare Linux (in special CentOS), Mac OS X , Windows XP > Windows 10 si WordPress (CMS).

Leave a Comment