dllhost.exe (Microsoft DCOM DLL Host Process)

Daca la o verificare de rutina (recomandate pentru “sanatatea” sistemului dvs ;)) dati peste procesul dllhost.exe ruland nestingheritin sistem nu va impacientati (foarte tare). Acest proces apartine Microsoft si este integrat de catre acesta in toate sistemele de operare Windows (OS-initialized file – adica este proces executat de Windows sa ruleze la fiecare bootare).

Dllhost.exe este un proces de sistem important pentru functionarea aplicatiilor care au la baza fisiere dll (adica majoritatea) si, mai ales, pentru functionarea corecta a sistemelor de operare Windows. Terminarea si/sau dezactivarea acestui proces duce inevitabil la blocarea sistemului (crash-uri), afectarea registrilor si deteriorarea fisierelor de sistem.

Cu toate acestea dllhost.exe poate fi la fel de bine un proces malware (procesul legitim dllhost.exe are locatia doar in C:\Windows\System32; daca descoperiti procesul intr-un folder numit Wins, scapati imediat de acesta deoarece mai mult ca sigur este trojan!), dat fiind faptul ca acestea obisnuiesc sa foloseasca nume foarte asemanatoare cu cele ale proceselor de sistem legitime pentru a induce userii in eroare. Daca observati mai multe instante de dllhost.exe ruland in acelasi timp in PC-ul dvs sau daca observati un consum de resurse foarte ridicat de catre acest proces, atunci recomandam efectuarea rapida a unei scanari amanuntie a sistemului!

dllhost.exe (Microsoft DCOM DLL Host Process)

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment