Taskhost.exe (Generic Host Process)

Taskhost.exe (Host Process for Windows Tasks) este un proces de sistem integrat de Microsoft in sistemul de operare Windows 7. Rolul acestui proces este acela de a asigura host-area proceselor DLL, asigurand totodata si functionarea corecta a aplicatiilor bazate pe aceste procese. La fiecare pornire a sistemului, acesta verifica sectiunea de servicii din registri si creaza o lista cu procesele DLL care necesita pornite.

Taskhost.exe este un proces necesar pentru functionarea sistemului dvs si nu este recomandat sa-l dezactivati sau (mai ales) stergeti. Mai multe instante ale acestui proces pot rula in acelasi timp, in functie de cate aplicatii bazate pe DLL-uri sunt pornite simultan. In cazul in care aveti suspiciuni in legatura cu taskhost.exe, verificati intai locatia acestuia (singura legitima fiind C:\Windows\System32\Taskhost.exe; orice alta locatie descoperita necesita o verificare amanuntita, cel mai probabil fiind vorba de malware), apoi efectuati o scanare completa a sistemului.

Atentie! Daca intampinati erori ale procesului taskhost.exe, mai degraba acestea sunt generate de DLL-urile hostate de acest proces decat de procesul in sine. Taskhost.exe este parte integrata in Windows 7 OS, sistem lansat pe piata in urma cu doua zile, dupa ce mai bine de un an s-a aflat in teste (versiunea Beta).

Taskhost.exe (Generic Host Process)

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment