Jusched.exe (Java Update Scheduler)

Daca v-ati lovit intamplator de procesul jusched.exe ruland nestingherit in sistemul dvs si v-ati intrebat de unde a aparut si ce rol are, nu aveti de ce sa va faceti (prea multe) probleme. Jusched.exe este cunoscut ca fiind un proces al Sun Microsystems care se ocupa cu verificarea de update-uri, o data pe luna, pentru Java sau ca fiind un modul folosit de browsere pentru diferite tipuri de aplicatii care cer Java.

Avand in vedere ca procesul jusched.exe verifica doar o singura data pe luna daca exista update-uri pentru Java (ceea ce oricum se poate verifica de catre fiecare fara ajutorul acestuia), si deci e evident ca nu este folosit pentru update-uri urgente/importante, noi recomandam dezinstalarea/dezactivarea procesului respectiv pentru a salva memoria (chiar daca putina) folosita degeaba de acesta.

Daca doriti sa dezactivati jusched.exe aveti de urmat cativa pasi simpli (daca nu, nu :P):

  • deschideti Control Panel si dati click pe icon-ul Java (in Vista il gasiti in Additional Options iar in Windows 7 in Programs)
  • in Java Control Panel dati click pe tab-ul Update si debifati Check for Updates Automatically
  • dati click pe butonul Never Check in dialogul de avertizare care va aparea dupa ce ati debifat verificarea lunara.

And that’s all. Jusched.exe nu va mai zburda voios prin Task Manager-ul (implicit sistemul) dvs. ;)

Atentie! Este foarte bine cunoscut obiceiul (prost) al programelor malware (virusi, trojani, spyware, adware etc) de a “imprumuta” numele unor procese (de sistem sau ale unor aplicatii), de aceea este recomandat sa efectuati o scanarea amanuntita a sistemului de fiecare data cand descoperiti ruland un proces despre care nu aveti (suficiente) informatii.

Jusched.exe (Java Update Scheduler)

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment