Cum realizam o prezentare in PowerPoint folosind Template-uri

Daca stii exact ce doresti sa spui in cadrul prezentarii in loc sa apelezi la rutina AutoContent Wizard poti apela la Template-urile care stabilesc aspectul diapozitivelor (Slide). Un Template sau şablon este un set de formatari predefinite puse la dispozitie de aplicatia  , care incorporeaza diferite combinatii grafice, tipografice si de efecte speciale. In fereastra de dialog care se deschide odata cu lansarea aplicatiei va trebui sa bifezi optiunea Design Template din partea dreapta.

New Presentation from Template

Aceasta va avea ca efect deschiderea casetei de dialog New Presentation. Daca executi click pe tab-ul Design Templates se vor afisa optiunile pentru sabloane.

PowerPoint Template

De aici se pot selecta designul de baza de la care se va porni prezentarea PowerPoint in functie de domeniul prezentarii dintr-o gama larga de Sabloane (Template-uri). Dupa stabilirea designului prezentarii se poate alege culoarea slide-ului pe care o vei folosi din optiunea Color Schemes.

Color Schemes in PowerPoint

Pentru a selecta un model executa click pe modelul de macheta (sablon) care corespunde cel mai bine cerintelor tale. Din acest moment macheta diapozitivului (slide-ului) este pregatita si poti sa te ocupi de continutul prezentarii.

In momentul in care creezi o noua prezentare parametrii paginii vor fi preluati automat din modelul de prezentare pe care l-ai ales in caseta de dialog New sau din fisierul model numit blank presentation, in cazul in care ai folosit butonul New din bara standard.

Acesti parametri pot fi modificati in orice moment in timpul crearii prezentarii. Daca stii exact de la inceput cum doresti sa arate intreaga prezentare, la ce dimensiuni creezi diapozitivele, pentru ce tip de afisare si care sunt dimensiunile paginii pe care vei tipari prezentarea este indicat ca acesti parametri sa-i definesti de la inceput.

Parametrii paginii poti sa-i modifici din caseta de dialog Page Setup, pe care poti sa o apelezi cu comanda Page Setup din meniul File.

Page Setup in PowerPoint

Optiunea Slides sized for: iti permite sa stabilesti pentru ce fel de prezentare dimensionezi diapozitivele. In mod implicit diapozitivele sunt dimensionate pentru prezentarea pe ecran. Din lista ascunsa poti selecta si alte tipuri de prezentari pentru care trebuie sa dimensionezi diapozitivele cum ar fi: prezentare cu diapozitive de 35mm, prezentare tip Banner, prezentare tip A4 etc.

Pentru fiecare tip de prezentare ales diapozitivele au dimensiunile implicite puse la dispozitie de aplicatie. Daca doresti sa modifici aceste dimensiuni ai la dispozitie caseta Width care iti permite sa modifici latimea diapozitivului din sagetile de incrementare si decrementare pana la dimensiunea dorita. Daca doresti sa modifici si inaltimea diapozitivului poti face acest lucru in caseta Height utilizand sagetile de incrementare si decrementare.

Caseta Number slides from iti da posibilitatea sa stabilesti de la ce numar vrei să inceapa numerotarea diapozitivelor. In mod implicit numerotarea diapozitivelor incepe cu 1. Din sagetile de incrementare si decrementare poti modifica numarul de incepere a numerotarii.

Orientarea diapozitivelor se schimba din caseta Orientation, optiunea Slides. Acestea se pot aseza Portrait ( in orientare pe verticala ) sau Landscape (in orientare pe orizontala). Implicit diapozitivele sunt orientate Landscape. Daca vrei sa schimbi orientarea bifeaza optiunea Portrait.

Orientarea insemnarilor, rezumatului prezentarii si a colajelor se schimba din caseta Orientation, optiunea Notes, handouts & outline. Acestea se pot aseza Portrait (in orientare pe verticala ) sau Landscape (in orientare pe orizontala). Acestea sunt implicit orientate Portrait. Daca vrei sa schimbi orientarea bifeaza optiunea Landscape.

Toate modificarile pe care le faci asupra parametrilor paginii devin valabile dupa ce executi OK.

How to » Microsoft Office » Microsoft Office PowerPoint » Cum realizam o prezentare in PowerPoint folosind Template-uri

Pasionat de tehnologie, imi place sa testez si sa scriu tutoriale despre sistemele de operare macOS, Linux, Windows, despre WordPress, WooCommerce si configurare servere web LEMP (Linux, NGINX, MySQL si PHP). Scriu pe StealthSettings.com din 2006, iar cativa ani mai tarziu am inceput sa scriu pe iHowTo.Tips tutoriale si noutati despre device-uri din ecosistemul Apple: iPhone, iPad, Apple Watch, HomePod, iMac, MacBook, AirPods si accesorii.

Leave a Comment