Noul Task Manager in Windows 8

Una dintre schimbarile majore din Windows 8 este si Task Manager-ul, care a venit la pachet cu un nou design si cu multe feature-uri noi fata de Task Managerul din sistemele Windows anterioare.

Interfata principala a Task Managerului in Windows 8 este una extrem de simpla si foarte usor de inteles, cu obisnuitul buton End Task pentru terminarea aplicatiilor, insa aici se termina toata simplitatea tool-ului.

w8-taskmgr

Un click pe link-ul More Details afiseaza Task Managerul detaliat, unde in primul tab, procesele si aplicatiile sunt listate separat, si de asemenea, sunt afisate consumul de CPU, de memorie si de disk, dar si utilizarea retelei (network usage).

w8-task-manager

Tab-ul Performance este complet schimbat ca look fata de Windows 7, iar graficele sunt usor de citit si usor de inteles de catre toate categoriile de utilizatori.

performance-tab

Una dintre noile aditii ale Task Manager-ului in Windows 8 este tab-ul App History care afiseaza utilizarea totala a aplicatiilor de la instalarea sistemului de operare, dar poate care poate fi resetat de oricate ori este nevoie.

app-history

Tab-ul Start-up, listat separat in sistemele Windows anterioare (in msconfig), a fost integrat in Task Manager in Windows 8 si afiseaza aplicatiile setate sa porneasca odata cu sistemul de operare (acestea pot fi oricand dezactivate sau activate de utilizatori).

taskmgr-startup

Cu tab-urile Users si Services suntem deja familiarizati din versiunile anterioare de Task Manager, chiar daca look-ul este putin diferit, iar tab-ul Details seamana foarte mult cu tab-ul Processes din aceleasi versiuni anterioare ale tool-ului.

Ca si concluzie, Task Manager-ul din Windows 8 este imbunatatit si ca aspect si ca functionalitate, cu o interfata user-friendly si cu noi caracteristici care se asteapta sa poata controla mai usor anumite functii ale sistemului de operare.

STEALTH SETTINGS – The new Task Manager in windows 8

Noul Task Manager in Windows 8

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment