HostForWeb – Server Down, Server Down. Again, Again & Again.

Lucrurile au mers bine la pana cand incapacitatea unor admini de a seta un firewall, a facut ca stealthsettings.com si restul de site-uri hostate pe server sa pice zilnic. Adica din data de 19 dec. 2008 pana pe 24 dec. 2008 nu am avut uptime mai mare de 24 de ore. Tin sa spun ca aproape un an a mers impecabil. In fine. Discutii cu suportul de la hostforweb.com care nu au dus la niciun rezultat. Ba chiar zilele trecute, cand serverul nu mai raspundea nici la ping, in loc de lamuriri si de rezolvari primeam tutoriale “Cum sa dai tracert de pe Windows via CMD”. Stiu, suna penibil dar asta s-a intamplat.

In urma cu 24 de ore am ajuns la o posibila solutie de rezolvare a problemei. Instalarea unui firewall pe serverul de web hosting. CSF. Dupa spusele lor (suportul hostforweb.com) cauza downtime-ului era un DDoS attack asupra stealthsettings.com, iar asta ar fi fost o soltutie de protectie care ar fi putut sa faca fata. (Solutie propusa de hostforweb si acceptata de mine). Ok. Am acceptat si am asteptat…si am asteptat…si am asteptat 24 de ore, pana serverul s-a dus dracu` iar. Firewall-ul nu este instalat nici in acest moment. Interesant este ca oamenii nu au miscat nimic pana nu am cerut ca serverul sa fie mutat intr-un alt nod. Abia dupa ce am decis si am cerut sa serverul sa fie mutat, au verificat mai bine problema si au venit cu solutia de mai sus. Se pare ca cei de la departamentul migrari au reusit sa-i puna la treaba mai bine decat mine, pe administratorii de sistem (suportul hostforweb.com – level 2). In fine. Nici nu a fost mutat intr-un alt nod si nici firewall-ul instalat.

Ok. Las HOST FOR WEB in urma si ma uit dupa noi provideri de web hosting.

Cunosti o companie care ofera servicii web hosting cu un review bun? Ma intereseaza VPS/Dedicat. Lasa un comentariu.

PS. Nu accept sub nicio forma hosting in Romania sau de la reselleri.

HostForWeb – Server Down, Server Down. Again, Again & Again.

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.