Initiere in aplicatia Microsoft PowerPoint

Fiecare dintre noi am primit macar odata pe mail de sarbatori o felicitare sub forma unei prezentari in . Aceasta continea pe langa urarile de bine binecunoscute si un fond sonor adecvat perioadei respective. In cele ce urmeaza va prezentam notiuni de baza cu privire la aceasta aplicatie si modul de realizare a unei prezentari in PowerPoint

Fereastra aplicatiei  Power Point 2003 este alcatuita din urmatoarele elemente:

Menu Bar PowerPoint

Bara de meniuri (Menu Bar) – care contine toate comenzile care se pot folosi la un moment dat, organizate in meniuri si submeniuri;

Barele de unelte (Toolbars) – contin cele mai uzuale comenzi ;

  • Bara de unelte de standard (Standard) – conţine comenzile legate de utilizarea fişierelor şi inserare a unor obiecte uzuale (tabel tip Word, grafice din Excel), schimbarea scalei de culori, etc.;
  • Bara de formatare (Formatting) – contine comenzile de formatare a textului care va insoti prezentarea grafica precum si butonul de introducere a efectelor vizuale.;
  • Bara de desenare (Drawing) – contine comenzile cu ajutorul carora se pot crea si formata obiecte grafice (linii, forme geometrice, culori, etc.);

Alte bare de unelte in functie de obiectul care se formateaza.

 Power Point contine cam 20 de bare diferite cu instrumente, dar, in general numai doua sau trei dintre acestea sunt vizibile. Barele cu instrumente sunt adaptabile, iar butoanele vizibile se pot modifica in functie de necesitati. Daca ai nevoie de alte comenzi poti sa creezi propriile bare de unelte sau sa adaugi comenzi in cele existente. Barele de unelte si bara de meniu nu au o pozitie fixa. Ele pot fi mutate, transformate, redimensionate.

Deplasand cursorul mouse-ului pe un buton dintr-o bara de unelte, pe ecran se afiseaza numele butonului (numele comenzii).

Barele de derulare verticala si orizontala – iti permit deplasarea pe orizontala si pe verticala in cadrul prezentarii; in partea stanga a barei de derulare orizontala se află cinci butoane care iti permit schimbarea modului de afisare;

Spatiul de lucru – este divizat in doua panouri. Panoul din stanga este panoul pentru rezumat. Pe masura ce iti creezi prezentarea in acest panou vor fi evidentiate capitolele principale din prezentare. Panoul din dreapta este panoul pentru diapozitive. Aici vei introduce si vei vizualiza diapozitivele din cadrul prezentarii.

Bara de stare – contine informatii despre documentul curent: numarul slide-lui din numarul total de slide-uri si tipul prezentarii afisate: Project Overview (vedere de ansamblu a prezentarii).

Butoanele de selectare a modului de afisare – iti permit sa treci rapid de la un mod de afisare la altul si sa observi cum se schimba aspectul prezentarii.

Panoul pentru rezumat – iti permite sa te concentrezi asupra continutului prezentarii. Aici iti vei dezvolta prezentarea prin introducerea textului.

Panoul pentru slide-uri (diapozitive) – iti afiseaza slide-urile unul cate unul asa cum vor arata la tiparire sau cum vor arata in cursul prezentarii.

Panoul pentru insemnari – iti permite editarea insemnarilor pentru fiecare slide. Aici vei introduce acele insemnari care iti vor aminti ce trebuie sa spui la fiecare slide.

Stealth: Pasionat de tehnologie, imi place sa testez si sa scriu tutoriale despre sistemele de operare macOS, Linux, Windows, despre WordPress, WooCommerce si configurare servere web LEMP (Linux, NGINX, MySQL si PHP). Scriu pe StealthSettings.com din 2006, iar cativa ani mai tarziu am inceput sa scriu pe iHowTo.Tips tutoriale si noutati despre device-uri din ecosistemul Apple: iPhone, iPad, Apple Watch, HomePod, iMac, MacBook, AirPods si accesorii.
New in