Moartea lui Patrick Swayze – Profitabila pentru spammerii WWW

Moartea actorului american Patrick Swayze din cauza cencerului pancreatic s-a transformat intr-o afacere rentabila pentru “mici intreprinzatori” www. Acestia s-au folosit de una dintre tacticile SEO (Search Engine Optimization) pentru a obtine un rank mare (ex: in Google SE, site-urile cu page rank mare sunt afisate in primele pagini de rezultate) printre rezultatele motoarelor de cautare – postand informatii despre viata actorului. Astfel, o simpla cautare care contine numele actorului, cel mai probabil afiseaza printre rezultate zeci de pagini de spam.

Userii care viziteaza paginile respective sunt anuntati de un pop-up ca au sistemul “infectat”, o alta fereastra care imita alerta Windows Security este folosita ca factor de convingere, iar apoi sunt sfatuiti sa foloseasca anumite scannere online pentru a scapa de virusi. Acestea plaseaza un script PHP in sistem, script care creaza loguri cu informatii despre locatia (tara si orasul) celor care pica in plasa spammerilor. Cel mai probabil aceste informatii sunt folosite pentru analizele de trafic.

In ultima vreme, a crescut numarul celor care profita de astfel de evenimente pentru a impanzi Internetul cu malware, iar cei neavizati (si multi…) sunt cei mai expusi. Promisiunea unor videoclipuri sau a unor poze exclusive referitoare la stiri/mondenitati de ultima ora ii pacaleste pe acestia sa permita instalarea unor programe malware (adware, spyware etc) sau a unor false tool-uri de securitate pe propriile (sau nu) sisteme. Ba mai mult, este evident ca spammerii si “furnizorii” de malware folosesc din ce in ce mai mult tehnicile SEO pentru a face ca site-urile capcana sa atraga cat mai multe victime.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Total
0
Shares
Previous Article

Download BlackBerry BOLT Browser

Next Article

Delete & Restore - Recycle Bin, Control Panel, Computer & Networks - Desktop Icons in Windows 7

Users searching for:

mail svoydom.ru, mail proelmet.ro loc:US, mail svoydom.ru, mail svoydom.ru, mail svoydom.ru,
Total
0
Share