Remove Dual-Boot [Windows 7, Windows Vista & XP]

Dupa lansarea sistemului de operare Windows 7, multi utilizatori au preferat sa-l instaleze in dual-boot cu Windows Vista sau cu Windows XP. Doua sisteme de operare pe acelasi PC.
O "problema" a sistemelor de operare este lipsa butonului "uninstall". Un sistem de operare nu poate fi dezinstalat ca o aplicatie obisnuita, iar majoritatea utilizatorilor prefera formatarea partitiei de HDD pe care este instalat sistemul de operare.
In situatia in care aveti instalat Windows Vista ca sistem de baza pe partitia primara, iar Windows 7 pe partitie secundara, dupa ce renuntati la Windows 7 prin formatarea partitiei pe care acesta este instalat, in meniul de boot (cand porniti PC-ul) o sa apara ambele sisteme de operare, desi Windows 7 nu mai poate fi lansat.

Daca intampinati aceasta problema, exista o solutie foarte simpla prin care puteti elimina un sistem de operare din meniul de boot.

Cum stergem un sistem din meniul de boot (dual boot) – valabil pentru Windows Vista, Windows 7 si Windows XP.

1. Run … -> msconfig -> OK msconfig 2. In panoul care se deschide "System Configuration", faceti click pe tab-ul boot. Selectati sistemul pe care doriti sa-l eliminati si apasati butonul "Delete".

system boot configurationApply & OK. 

Dupa repornirea PC-ului se va incarca automat sistemul de operare pastrat de dvs.

Aceasta metoda este valabila pentru siistemele de operare Windows XP, Vista & Windows 7.

Remove Dual-Boot [Windows 7, Windows Vista & XP]

About the author

Stealth L.P.

Fondator si editor Stealth Settings, din 2006 pana in prezent.
Experienta pe sistemele de operare Linux (in special CentOS), Mac OS X , Windows XP > Windows 10 si WordPress (CMS).

Leave a Comment