Restartati Windows-ul folosind Task Manager-ul

Utilizatorii Windows-ului nu sunt straini de micile “sporturi extreme” la care acest sistem de operare ii provoaca atunci cand erorile infloresc pe ecranul monitorului mai abundent decat popcornul sau cand, in cazuri extreme, acesta ingheata blocand toate aplicatiile deschise in acel moment. Cel mai practicat este restartarea fortata a sistemului. Insa aceasta optiune are cateva neajunsuri semnificative peste care troneaza defectarea componentelor interne ale respectivului sistem. De aceea recomandabil este sa incercati sa restartati sistemul intr-un mod mai putin neconventional, folosind Task Manager-ul.

Task Manager-ul poate fi accesat in doua moduri pe un sistem blocat:

  • Ctrl+Alt+Del
  • Ctrl+Shift+Esc

Dupa accesarea Task Manager-ului puteti restarta aplicatiile blocate (in tabul Processes selectati aplicatia pe care doriti sa o restartati apoi dati click pe End Process; apoi mergeti la File si dati click pe New Task) sau puteti restarta Windows-ul mergand la Shut Down si alegand din meniul afisat optiunea de Restart.

taskmanager

Restartati Windows-ul folosind Task Manager-ul

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.