Verifica si repara problemele conexiunii la Internet cu NetChecker

Uneori se intampla sa apara probleme cu conexiunea la Internet in cele mai inconveniente momente. In functie de tipul de conexiune folosit, utilizatorii pot incerca sa repare problema oprind modemul sau routerul pentru cateva secunde (ceea ce functioneaza de cele mai multe ori, daca problema nu este cauzata de provider) sau prin redial daca folosesc conexiune dial-up.

NetChecker este o utilitate gratuita care ofera utilizatorilor posibilitatea de a verifica statusul si starea conexiunii la internet (in timp ce verificare statusului informeaza utilizatorul daca PC-ul este conectat sau nu la Internet, verificarea starii conexiunii ofera informatii despre eventualele probleme ale acesteia) si de a repara anumite probleme identificate.

Aplicatia foloseste Windows Shell pentru a afisa informatiile despre conexiune, utilizatorii putand selecta optiunile disponibile folosind tastele cu numerele de la 0 la 6 (de exemplu, pentru verificarea statusului, apasati tasta 1, pentru verificarea starii conexiunii apasati tasta 2, pentru schimbarea limbii aplicatiei, apasati tasta 4 etc).

netchecker-options

In cazul in care NetChecker identifica probleme cu conexiunea la Internet, va oferi rezolvari ale acestora in functie de tipul de probleme identificate:

  • daca PC-ul este deconectat de la internet, va rula teste pentru a identifica posibile cauze
  • in functie de rezultatele la teste respective, poate identifica probleme cu reteaua sau poate determina daca providerul de Internet este picat
  • verificarea starii conexiunii poate oferi sugestii despre cum pot fi rezolvate anumite probleme cu conexiunea, cum ar fi updatarea firmware-ului routerului sau inlocuirea acestuia daca problemele sunt cauzate de pierderea sau blocarea de date intre placa de retea si router

health-check

Desi NetChacker nu poate garanta rezolvarea tuturor problemelor cu conexiunea la Internet, poate fi de ajutor in cazul in care experimentati probleme pe care nu le puteti identifica singuri. De asemenea, desi poate rezolva probleme cu conexunile wireless sau broadband, nu este de folos in cazul conexiunilor mobile sau dial-up.

Download NetChecker.

Nota: Aplicatie compatibila cu Windows XP, Windows Vista, Windows 7 si Windows 8.

STEALTH SETTINGS – Check and repair Internet connection issues with NetChecker

Verifica si repara problemele conexiunii la Internet cu NetChecker

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment