Windows 7 Recovery discs [Free Download]

Userii Windows 7 care au DVD-ul sau imaginea de instalare a acestui sistem de operare, cel mai probabil nu vor avea nevoie de discuri de recover separate, avand in vedere ca pe DVD au opriunea Repair your computer, insa celor care au cumparat PC-uri/laptopuri cu Windows 7 preinstalat le recomandam sa isi creeze DVD-urile de recuperare (recover) si sa le puna la naftalina, pentru ca nu se stie cand vor avea nevoie de ele (asa cum am avut eu).

Bineinteles, vor fi destui cei care vor spune ca odata cu sistemul gata instalat au primit si un Recovery Disc pentru acesta. Total adevarat, si totusi total gresit. Pentru ca respectivul DVD nu face altceva decat sa reformateze HDD-ul si sa reistaleze sistemul exact asa cum era atunci cand a fost cumparat computerul, cu aplicatiile si setarile OEM-urilor in locul aplicatiillor instalate de useri si setarile facute (in majoritatea cazurilor) tot de acestia.

Nu spun ca acest DVD nu este folositor. Normal ca este, mai ales cand doriti sa faceti o reinstalare “fresh” de sistem, dar daca tot ce doriti este doar sa reparati sistemul, in urma unei erori (umane sau nu)?

De exemplu, mie mi s-a intamplat sa “busesc” fisierul shell32.dll din WindowsSystem32. Rezultatul a fost imposibilitatea de a ma mai loga (indiferent de user). Fara DVD-ul de recover Windows 7 singura solutie ar fi fost sa imi reinstalez sistemul folosind DVD-ul primit la cumpararea computerului, ceea ce m-ar fi costat mult mai mult timp si evident mai multi nervi.

Se pare ca Microsoft s-au gandit si la acest aspect (destul de neplacut) si au publicat metoda prin care pot fi create DVD-urile de reparare Windows. Pentru cei care prefera sa nu isi mai piarda timpul cu aplicarea respectivei metode, cei de la NeoSmart au pus la download (via torrente, adica este necesara instalarea unui client de torrent, cum ar fi Bittorent-ul) discurile gata “preparate”:

Download Windows 7 Recovery Disc x32.

Download Windows 7 Recovery Disc x64.

Ce face Windows 7 Recovery disc? Va permite sa accesati meniul de reparare a sistemului de operare, dandu-va optiunea de a folosi System Restore sau Complete PC Backup pentru repararea automata a sistemului.

Nota: Nu veti putea reinstala Windows-ul folosind DVD-urile de reparare. Acestea doar rezolva problemele sistemului deja instalat.

How to » Downloads » Windows 7 Recovery discs [Free Download]

Pasionat de tehnologie, imi place sa testez si sa scriu tutoriale despre sistemele de operare macOS, Linux, Windows, despre WordPress, WooCommerce si configurare servere web LEMP (Linux, NGINX, MySQL si PHP). Scriu pe StealthSettings.com din 2006, iar cativa ani mai tarziu am inceput sa scriu pe iHowTo.Tips tutoriale si noutati despre device-uri din ecosistemul Apple: iPhone, iPad, Apple Watch, HomePod, iMac, MacBook, AirPods si accesorii.

2 thoughts on “Windows 7 Recovery discs [Free Download]”

  1. Não perca o tempo é a décima pagina que visito igual, que leva para o mesmo lugar que não possui a opção para baixar grátis. #ficaadica para que bater nessa página.

    Reply
  2. Köszönöm a véleményt VR Kat-nak!
    Ismét csak-csak megmutatkozik a jósága a világ egy szeletének, amit mellesleg sokan (próbálnak megfelelően)használni.

    Reply

Leave a Comment