Windows Vista Toys: Snipping Tool

Pana sa testez Windows 7, Snipping Tool a fost o mare necunoscuta pentru mine. Desi Windows Vista este dotat si el cu asemenea foarfeca, Se pare ca Microsoft a considerat ca e mai bine ca aceasta sa stea ascunsa printre zecile de servicii/aplicatii Vista instalate default. Si degeaba.

Pentru cei care sunt obisnuiti sa “lucreze” mult cu tasta PrintScreen si Paint (sau alte programe draw), Snipping Tool e mana cereasca. Doua click-uri si screenshotu’i gata! In plus, poti alege tipul de screenshot pe care sa-l faci:

 • free-form
  free-form
 • rectangular
  rectangular
 • window
  window_snip
 • full-screen
  full_screen_snip 

In Options puteti schimba culoarea marginii screenshot-ului, sau puteti inlatura marginea colorata debifand Show ink selection after snips are captured.

snip_options

Snipping Tool este usor de folosit datorita interfetei clean si a functionalitatilor user-friendly. Celor care inca nu au descoperit aceasta jucarie practica, le recomandam sa scotocirea dupa ea in Accesories. :)

Windows Vista Toys: Snipping Tool

About the author

Stealth

Pasionat de tot ce inseamna gadget si IT, scriu cu placere pe stealthsettings.com din 2006 si imi place sa descopar alaturi de voi lucruri noi despre calculatoare si sistemele de operare macOS, Linux, Windows, iOS si Android.

Leave a Comment