WinToFlash sau cum putem crea USB Stick-uri bootabile cu Windows XP, Vista, Server (2003 & 2008) si 7

Cei mai multi dintre utilizatorii Windows prefera sa aiba intotdeauna la indemana un USB Stick Bootabil cu un anumit Windows pe el. Motivul este foarte simplu: un USB este mult mai usor/sigur de transportat decat un CD/DVD, are viata mai lunga, este “multi-session”/”re-writable” sau cum mai vreti sa-i spuneti, ocupa mai putin spatiu si, in plus, permite si stocarea altor date pe langa imaginea de instalare a Windowsului – si, implicit,  si stergerea acestora fara ca Windowsul sa fie afectat. De asemenea, este solutia perfecta pentru netbook-uri sau minilaptop-uri, acestea nefiind dotate cu unitati CD/DVD-ROM.

In trecut v-am prezentat pe stealthsettings.com cateva tutoriale despre cum puteti crea USB Stick-uri bootabile cu Windows XP sau Windows 7, insa acestea pot parea oarecum dificile pentru userii care nu sunt obisnuiti sa foloseasca Command Prompt-ul. Iar uneori pot “papa” ceva mai mult timp decat sunt acestia dispusi sa le aloce.

WinToFlash este utilitatea perfecta pentru cei care doresc sa creeze un USB Stick (Flash) bootabil, indiferent de versiunea de Windows pe care doresc sa o transfere pe acesta pentru ca mai apoi sa o instaleze pe un computer.

Ce poate face WinToFlash?

Aceasta aplicatie transfera fisierele setup Windows XP, Windows Vista, Windows Server 2003/2008 sau Windows 7 pe un USB Stick, USB Pen, HDD extern etc, facandu-l totodata si bootabil cu ajutorul boot loader-ului (emergency boot loader).

Functions list

  • Windows XP/2003/Vista/2008/7 to USB transfer
  • WinPE to USB transfer
  • USB media erasing, full of quick
  • Create the USB drive with emergency boot loader
  • DOS to USB transfer

Download WinToFlash 0.6.0005 (beta)

Credit @Novicorp wintoflash.com

Nota: Pentru versiuni anterioare vizitati acest link.

How to » Downloads » WinToFlash sau cum putem crea USB Stick-uri bootabile cu Windows XP, Vista, Server (2003 & 2008) si 7

Pasionat de tehnologie, imi place sa testez si sa scriu tutoriale despre sistemele de operare macOS, Linux, Windows, despre WordPress, WooCommerce si configurare servere web LEMP (Linux, NGINX, MySQL si PHP). Scriu pe StealthSettings.com din 2006, iar cativa ani mai tarziu am inceput sa scriu pe iHowTo.Tips tutoriale si noutati despre device-uri din ecosistemul Apple: iPhone, iPad, Apple Watch, HomePod, iMac, MacBook, AirPods si accesorii.

1 thought on “WinToFlash sau cum putem crea USB Stick-uri bootabile cu Windows XP, Vista, Server (2003 & 2008) si 7”

Leave a Comment